Sophie prematuur geboren met 27 weken en 2 dagen, AMC, zwangerschapsvergiftiging, HELLP, keizersnede, sonde

Sophie

Sophie prematuur geboren met 27 weken en 2 dagen, AMC, zwangerschapsvergiftiging, HELLP, keizersnede, sonde

 
Van de mama:

Een zwangerschap zonder gekke kwaaltjes, het verliep eigenlijk allemaal heel goed. Totdat de verloskundige bij een controle opmerkte dat mijn bloeddruk wat aan de hoge kant was en ik het beter even kon laten nakijken in het ziekenhuis. Ik maakte me nog niet heel erg zorgen. Ik kreeg medicatie en moest na een week op controle om te kijken of de medicatie goed aansloeg. Maar helaas werd ik na een paar dagen helemaal niet lekker. Ik had erg pijn in mijn middenrif, wat later bandenpijn bleek te zijn. Een bijwerking van de hoge bloeddruk. Al snel werd ik opgenomen in het AMC. Op dat moment was mijn zwangerschapstermijn 27+2. Er was eiwit in mijn urine gevonden, ik bleek zwangerschapsvergiftiging te hebben. Uiteindelijk is daar ook het HELLP syndroom bijgekomen. Ondanks dat ik eigenlijk heel ziek was, heb ik dat niet echt zo ervaren. Ik was eigenlijk alleen maar bezig met Sophie, zij was het belangrijkste voor mij en moest zo lang mogelijk blijven zitten. Elke dag die er bij kwam was weer meegenomen.

Op 26 september kreeg ik weer last van bandenpijn en zagen we op de ECG dat Sophie het lastig had. Diezelfde avond werd ze om 23.57 via een keizersnede geboren. Een klein meisje van maar 820 gram. Maar zo sterk! We hoorden al snel een huiltje en ze kon zelf ademen. Wel met wat extra zuurstof. Zo super trots waren we, en dat zijn we nog steeds!

Sophie heeft 3,5 week in het AMC gelegen en is toen overgebracht naar Alkmaar waar ze nog 3 weken heeft gelegen. Nu ligt ze in Zaandam op een eigen kamertje in een wiegje en weegt ze ruim 2.5 kilo. Ze is goed aan het groeien en hopelijk kan ze snel van de monitor af.

We kunnen niet wachten tot je naar huis mag! Dat zou ons allermooiste kerstkado zijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.