Siem

Van de ouders:

Mijn zwangerschap van Siem verliep tot 30 weken goed. Geen gekke kwaaltjes of ongemakken. Ook de controles bij de verloskundige waren prima. Bij de standaard groeimeting bij 28 weken bleek Siem wat klein. Voor de zekerheid verwees de verloskundige ons door naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis constateerden ze dat de metingen van de verloskundige klopten, Siem was erg klein. Toen mijn bloeddruk ter controle werd gemeten, bleek deze veel te hoog. Ik werd direct opgenomen in het ziekenhuis waar een flinke rollercoaster volgde. Inmiddels was ik 30 weken zwanger. Het was zaak Siem zo lang mogelijk bij me te houden zodat hij goed kon groeien. In het ziekenhuis werden prikken gezet om Siems longen goed te laten rijpen. Mocht hij eerder komen dan zouden de artsen hier minder zorgen om hebben.

Nadat met medicatie mijn bloeddruk stabiel laag gehouden kon worden, ben ik ontslagen uit het ziekenhuis. Een spannende tijd volgde waarbij dagelijks een hartfilmpje van de Siem gemaakt werd en mijn bloeddruk werd gemeten.

Uiteindelijk is met 34 weken en 5 dagen besloten ons kindje te halen. Helaas bleek een natuurlijk bevalling te zwaar voor Siem en werd er een keizersnede gepland. Onze zoon kwam brullend ter wereld, de longrijpingsprikken hadden duidelijk goed hun werk gedaan.
Siem heeft in het Juliana kinderziekenhuis ondersteuning gehad van de couveuse en extra glucose gekregen naast de sonde. Die glucose kon al snel worden afgebouwd. Na 5 dagen kon Siem worden overgeplaatst naar het Alrijne ziekenhuis. Een stuk dichterbij huis. In het Alrijne mocht Siem al snel in een wiegje en hoefde hij alleen nog te leren drinken. Anderhalve week later besloot Siem dat het tijd was en trok hij zelf zijn voedingssonde eruit. Hij haalde zijn verplichte inname en mocht met ons mee naar huis. Nu zijn we heerlijk aan het wennen aan elkaar. Ons nieuwe gezin.

Van de fotograaf:

De dag na Wereld Prematurendag mocht ik op visite bij Siem en zijn ouders. We hadden bedacht dat we het best maar zo snel mogelijk af konden spreken, want mogelijk zou hij overgeplaatst worden naar een ander ziekenhuis en in deze onzekere tijd kan alles ineens snel veranderen. Ik kwam binnen en zag daar een heel lieve, kleine, mooie Siem liggen in zijn couveuse. Hij sliep nog heerlijk en werd liefdevol wakker gemaakt. Na een schone luier mocht hij lekker bij mama gaan liggen. Het drinken uit een flesje ging al aardig goed, maar het laatste beetje moest nog door zijn sonde.

Wat een rust, aandacht en liefde was er in deze kamer! Met een blij gevoel liep ik naar huis en dat werd later alleen maar meer toen ik hoorde dat hij diezelfde middag nog naar een ziekenhuis was gegaan waar geen fotografen toegelaten werden. Inmiddels dus al fijn een tijdje thuis. Alle goeds voor jullie en groei maar lekker Siem!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.