Sepp prematuur geboren met 33 weken, Reinier de Graaf, antibiotica, vroeggeboorte

Sepp

Sepp prematuur geboren met 33 weken, Reinier de Graaf, antibiotica, vroeggeboorte

 
26-4 mocht ik de reportage van Sepp beginnen met zijn trotse moeder Janne. Ze vertelde me hun aangrijpende verhaal. Sepp was bij 33 weken geboren. Ze weten niet waarom hij te vroeg is geboren, maar omdat hij te vroeg geboren is was hij kwetsbaar en heeft hij na zijn geboorte niet 1x maar 2x hersenvlies ontsteking opgelopen. Op dit moment is hij nog een antibioticakuur aan het afmaken. En dan is het even een angstige tijd voor de ouders van Sepp. Heeft de antibiotica zijn werk gedaan? Voor nu laat Sepp zien dat hij steeds vooruit gaat, want vandaag mag de monitor uit.

Halverwege de reportage kwam Sepp zijn trotse vader Willem samen met de oudere broer en zussen van Sepp kijken. Eindelijk kunnen zijn broer en zussen Sepp vast houden. En dit bijzondere moment mocht ik vast leggen.

Ik zal voor jullie straks duimen als de kuur is afgerond. Hopelijk mag hij snel naar huis.
Liefs Patricia

———————

Van de ouders:

Onze lieve Sepp is geboren! Sepp heeft pech, want hij heeft al veel moeten doorstaan. Sepp heeft ook geluk, want hij heeft ont-zet-tend lieve broer en zussen. Die hem al negen weken overladen met kusjes en cadeaus en hem zachtjes over z’n wang aaien.

Vandaag mag Sepp eindelijk van de monitor af, dat zijn de laatste draadjes. Geen beademing, sonde, hartbewaking, continu infuus, lange lijn of saturatiebandje meer. Een mijlpaal. Nu kunnen ze hun broertje eindelijk vasthouden.

En we hebben mazzel, want deze dag valt samen met het bezoek van Patricia van Stichting EarlyBirds. Met veel geduld legt ze alles vast: het verwijderen van de draadjes, nog even een voeding en dan knuffelen. Een heftige tijd, maar nu met deze prachtige herinnering. Hopelijk is de volgende foto er eentje van Sepp in zijn eigen bedje.

5 antwoorden
 1. Nancy
  Nancy zegt:

  Wat geweldig dit alles een Sepp is zo sterk dat heeft hij al bewezen een met zeker lieve een zorgzame ouders en broer een zussen komt hij er wel hoop dat je snel naar huis mag kunnen jullie daar nog veel meer knuffel met elkaar want dat zal zeker geburen veel liefs een knuffel van mee ???

  Beantwoorden
 2. Fay Stuit
  Fay Stuit zegt:

  Je bent een bikkel Sepp, wat heb je gevochten. Eindelijk samen met jullie hele gezin, prachtig om te zien. Vanaf nu veel kusjes en knuffels voor jullie ook van ons. Hoop dat je snel naar huis mag en lekker in je eigen bedje mag slapen. Liefs van Bob en Fay. Xxxxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.