Sascha prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, Tjongerschans ziekenhuis, weeenremmers, longrijping, sondevoeding, flesvoeding

Sascha

Sascha prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, Tjongerschans ziekenhuis, weeenremmers, longrijping, sondevoeding, flesvoeding
Op 24 Juli werd ik rond 07.30 uur wakker van buikpijn, het voelde als menstruatie pijn en heb gelijk de gynaecoloog gebeld aangezien onze 1e dochter René ook spontaan te vroeg geboren is met 25.1 weken zwangerschap. We zijn gelijk naar het Tjongerschans ziekenhuis in Heerenveen gereden en onderweg begon de pijn als regelmatige weeën op te zetten van om de 3 min. Eenmaal aangekomen bleek ik al op 3 cm ontsluiting te zitten en kreeg gelijk weeremmers en een inenting voor de longrijping. We hoopten de bevalling hiermee te kunnen uitstellen, maar de bevalling zette flink door. Om 19.20 uur is onze dochter Sacha geboren, met een gewicht van 1690 gram en 43 cm. Het was voor papa en mama wederom behoorlijk schrikken maar je kwam gelukkig 7,5 week later als je grote zus. Je hebt een goede start gehad, maar moest flink vechten tegen de blauwe lamp voor je gele kleur. Dat heeft enkele weken geduurd tot je ziek werd. Deze dagen waren heel spannend maar ook hier heb je je gelukkig doorheen weten te slaan.

Sascha ligt momenteel aan de monitor voor haar saturatie en heeft een sonde maar drinkt inmiddels al bijna alle voedingen uit fles. Ze moet nog wel 4 dagen aan de monitor blijven maar als dat ook allemaal goed gaat en ze geen “dipjes” meer heeft mag ze eindelijk met ons mee en kunnen we dan ook echt intens gaan genieten van onze lieve kleine zusje en dochter Sascha!

We willen Stichting Earlybirds en fotograaf Judith Zimmermann ontzettend bedanken dat ze dit nog een keer wilde doen voor ons. Deze manier van papa en mama worden is een rollercoaster voor de ouders om mee te maken , maar waarin jullie zo’n belangrijke en bijzondere rol spelen in de verwerking hiervan. Daar zijn wij jullie enorm dankbaar voor!
Liefs Fam. Moolenkamp-Schild

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.