Sammie prematuur geboren met 36,5 week, couveuse

Sammie

Sammie prematuur geboren met 36,5 week, couveuse

Van de fotograaf:

Wat was het een feest dat ik dit mooie lieve kleine meisje op de foto mocht zetten.

14 maart werd Sammie een paar weekjes te vroeg geboren. De zwangerschap verliep tot 34,5 week prima, vanaf toen begonnen de zorgen. Sammie groeide niet hard genoeg. Op de eerste verlof dag (35weken)moest moeder een nachtje in het ziekenhuis blijven en kwam vanaf die dag streng onder controle bij de gynaecoloog. Na een paar dagen werd mama als nog opgenomen in Hardenberg in het ziekenhuis om haar nog beter in de gaten te houden. De artsen wilden de zwangerschap rekken tot 38 weken, maar met 36,5 week ging de conditie van Sammie achteruit (doordat de placenta niet meer optimaal werkte en nauwelijks nog voeding gaf) en is moeder in geleid.

Na een korte heftige bevalling werd Sammie geboren. 2055 gram. Een kleine vechter. Na 4 dagen in de couveuse gelegen te hebben, was ze sterk genoeg om zichzelf op temperatuur te houden en mocht ze in de wieg.

Op de dag dat ik bij hen kwam lagen ze net 1 dagje in de couveuse suite en genoten zichtbaar met elkaar als gezin. Sammie ging lekker in bad en kreeg haar voeding. Heel helder keek ze iedere keer in de camera en hield het super vol.

Lieve Sammie, ik hoop dat je snel je voeding zelf kunt drinken en lekker met papa en mama naar huis kan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.