Sam

Op vrijdag 8 juli werd ik met gebroken vliezen, weeën en twee centimeter ontsluiting opgenomen in het AMC in Amsterdam. Ik was toen 26 weken en 4 dagen zwanger. Ik kreeg in het ziekenhuis gelijk longrijpingsprikken en weeënremmers. Op 10 juli is ’s middags Sam geboren. Gelukkig hebben de longrijpingsprikken nog even zijn werk kunnen doen. De reden van zijn vroeggeboorte is niet bekend. Dat is aan de ene kant heel fijn, maar aan de andere kant blijf je ook met de ‘waaromvraag’ zitten. Sam is na zijn geboorte aan de CPAP gelegd en deed het erg goed. ’s Avonds mocht ik gelijk met hem buidelen. Ik vond dat best heel spannend, maar ook heel fijn. Sam heeft het de hele periode vrij goed gedaan. Twee weken na zijn geboorte heeft hij even een paar dagen aan de beademing gelegen, omdat hij oververmoeid was. Dat kwam waarschijnlijk door zijn open ductus waarvoor hij met ibuprofen is behandeld. Na de ibuprofenkuur ging het weer bergopwaarts met Sam en mocht hij met ruim 31 weken naar het Sint-Antonius in Leidsche Rijn. Eindelijk dichter bij huis! In het Sint-Antonius hoefde hij al niet meer in de couveuse, omdat hij zichzelf erg goed warm kon houden. Na twee weekjes mocht hij aan de optiflow, in een wiegje en kleertjes aan. Inmiddels is hij bijna drie kilo, van de optiflow af en mag hij binnenkort eindelijk naar huis!

We hebben zelf veel foto’s gemaakt van Sam, maar het is fijn voor nu en later dat stichting Earlybirds foto’s heeft gemaakt van ons als gezin van drie. Het is een hele spannende, heftige en bijzondere periode die in een waas aan je voorbijtrekt. Deze foto’s zijn een blijvende herinnering aan deze periode.

3 antwoorden
  1. Ellen van Leusden
    Ellen van Leusden zegt:

    Wat mooi dat jullie je verhaal gedeeld hebben met deze prachtige plaatjes erbij. En dan te bedenken dat Sam inmiddels al zo’n beer is en het zo goed doet. Dat moet voor andere mensen die dit meemaken zo hoopvol zijn en steun geven.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.