Roos prematuur geboren met 29 weken en 1 dag, Reinier de Graaf, LUMC, longrijping, keizersnede, couveuse, sondevoeding

Roos

Roos prematuur geboren met 29 weken en 1 dag, Reinier de Graaf, LUMC, longrijping, keizersnede, couveuse, sondevoeding

Woensdag 28 februari mocht ik een reportage maken van Roos met papa en mama in het Reinier de Graaf in Delft. Toen ik op Roos haar kamer kwam vertelde Marcel en Jacqueline dat het super gaat. Vandaag mochten namelijk de stickers van de monitor eraf omdat het zo goed met Roos gaat. Eigenlijk gaat er een heel hoop goed want aan het einde van de week mag Roos zelfs met Marcel en Jacqueline mee naar huis. Dus zijn we nog net op tijd met de reportage!

Roos kondigde zich zelf aan met 28 weken en 3 dagen. De vroeg tijdige weeën waren erg schrikken voor Marcel en Jacqueline, maar gelukkig bleef Roos nog een aantal dagen zitten nadat Jacqueline in het LUMC werd opgenomen. Lang genoeg dat ze de volledige medicijnen voor de longrijping heeft kunnen ontvangen. Maar uiteindelijk moest Roos met 29 weken en 1 dag met een keizersnede gehaald worden, omdat de placenta gedeeltelijk los liet.

Roos mocht al heel snel uit de couveuse in een warmte bedje. Ook hier heeft ze niet lang in gelegen want ze liet zien dat ze zichzelf al prima warm kon houden. Vandaag gaan Marcel en Jacqueline samen Roos voor het eerst zelf in bad doen. Dit hebben ze wel een aantal keer gezien, maar nog niet zelf gedaan. Wat deden ze dit goed! Roos was rustig en genoot er van. Hierna nog even geknuffeld bij mama en papa. In haar wiegje kreeg ze nog haar voeding via de sonde en viel ze tevreden in slaap.

Ik vond het erg leuk om jullie als gezin te ontmoeten. Hopelijk blijft Roos zich bewijzen en drinkt ze straks zelf zodat de sonde er snel uit mag.

Lieve Marcel en Jacqueline, alle geluk gewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.