Romy en Iris prematuur geboren

Romy en Iris

Romy en Iris prematuur geboren

Van de fotograaf:

“Twee lieve sterke meisjes! Romy en Iris zijn met 33 weken geboren in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Papa en mama hadden al een beetje verwacht dat zij wat eerder zouden komen. Zij hebben al eerder te maken gehad met te vroeg geboren kindjes, ze hebben namelijk al 4 zoons die ook graag wat eerder de wereld wilden ontdekken. Tussentijds is Iris behoorlijk ziek geworden van een infectie, waardoor we de fotoshoot hadden uitgesteld. Maar op de dag dat ik kwam, precies 3 weekjes oud, waren ze al zo groot en sterk dat ze diezelfde middag al naar huis mochten! Wat een kleine kanjers. Veel geluk thuis met elkaar!”

Van de moeder: 2 september 2021. 33 weken zwanger ik voel ‘s nachts wat kramp in me rug en vertrouw het niet. In het ziekenhuis aangekomen blijk ik al op 4 cm ontsluiting te zitten en ik krijg meteen weeënremmers en een prik met longrijpers. Helaas doet dit zijn werk niet en zet de ontsluiting door. Ze besluiten de vliezen van Romy te breken en snel daarna worden onze mooie meiden geboren iris in stuit, zij heeft dan ook een wat zwaardere start. Beide meiden zijn binnen een dag van de c-pap af en doen het super goed en mogen snel in een bedje met kleertjes aan.

Helaas word iris een klein weekje na haar geboorte erg ziek, ze heeft een infectie opgelopen en moet terug de couveuse in. Erg spannend allemaal, gelukkig knapt ze met de goede antibiotica weer snel op. En is het nog een kwestie van goed leren drinken. Na 3 weekjes zijn de dames er klaar voor. Iris haar sonde is er een dag voor de fotoshoot uit gehaald, en we krijgen te horen dat de dames de middag na de fotoshoot heerlijk mee naar huis mogen op naar hun 4 stoere broers!

We zijn erg dankbaar voor de mooie foto’s in het ziekenhuis,aangezien de tijd zo aan je voorbij gaat zijn dit waardevolle herinneringen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.