Riv prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, CTG, spoedkeizersnede, couveuse, sonde, Lange Land Ziekenhuis

Riv

Riv prematuur geboren met 32 weken en 4 dagen, CTG, spoedkeizersnede, couveuse, sonde, Lange Land Ziekenhuis

 
Van de ouders:

Op 8 September zou ons mannetje geboren worden. Dat was in ieder geval de planning.

Vrijdag ochtend 19 juli om half 6 werd ik wakker met een flinke bloeding. Snel Terry wakker gemaakt die gelijk de verloskundige gebeld heeft. Ze zou gelijk onze kant op komen en wij moesten vast een tas met spullen pakken want ik moest sowieso even mee naar het ziekenhuis voor controle. Uiteindelijk heb ik bijna een halve liter bloed thuis verloren. Gelukkig was het hartje van de kleine gelijk duidelijk te horen. Dat stelde ons wel gerust.

In het ziekenhuis werd ik aan de CTG gelegd om de kleine in de gaten te houden. Ikzelf werd erg duizelig en misselijk. De hartslag van de kleine daalde op dat moment van 160 naar 50. De noodprocedure werd gestart en voor we het echt door hadden lag ik op de ok en werd Riv via een spoedkeizersnede geboren. Om 7.20 uur was hij er. Hij werd gelijk onderzocht door de kinderarts. Voor een termijn van 32.4 weken deed hij het gelukkig heel goed. Hij kreeg wel ondersteuning met ademhalen en lag aan allemaal toeters en bellen.

Hij heeft een weekje in de couveuse gelegen en mocht toen al over naar een wiegje. Nu, in totaal 3 weken later, mag hij morgen naar huis. Nog wel met sonde voeding maar wat zijn we blij dat hij lekker mee naar huis mag. Ook zijn grote broer Mecx kan niet wachten tot hij naar huis komt.

Achteraf hoorde wij dat het kwam omdat mijn placenta aan het loslaten was. Dit is best zeldzaam en loopt ook lang niet altijd goed af. Wij zijn dus echt heel erg dankbaar en blij dat hij er is en het zo goed met hem gaat!

—————–

Van de fotograaf:

In het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer mocht ik Riv en zijn lieve gezin ontmoeten. Zijn grote broer was er heel even bij en ging daarna gezellig met oma mee. Riv lag heerlijk te slapen en zelfs tijdens het badje bleef hij slapen. De liefde en warmte voor dit kleine wondertje waren niet moeilijk vast te leggen tijdens de reportage.

De start van Riv was behoorlijk spannend en pas achteraf bleek het zelfs nog spannender dan gedacht. Gelukkig had Riv een mooi gewicht bij de geboorte en doet hij het zo goed, dat hij de dag na de shoot al naar huis mag. Wat een fijn nieuws!

Ik wens jullie alle goeds voor jullie mooie gezin en nu kan het genieten thuis gaan beginnen.
Warme groet,
Irene

1 antwoord
  1. Kim van Eijsden- sewalt
    Kim van Eijsden- sewalt zegt:

    Wat een bikkels zijn jullie! Op De dag van riv zijn geboorte heb ik jullie angst, zorgen en piep klein geluk van dichtbij mee mogen meemaken. Een rollercoaster met een mooi happy end! Vandaag heb ik riv voor het eerst in mijn handen mogen sluiten. Een heel mooi en bijzonder moment! Lieve riv, welkom op deze bijzondere wereld. Met jou erbij is het een nog mooier feestje! ?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.