Rinske

Hallo wrâld, hjir bin ik…..

Rinske!

Te vroeg, veel te vroeg, want al na een zwangerschap van 32 weken werd Rinske geboren. Maar in alles lijkt het erop dat zij met volle energie en pit de wereld in wilde.
Zo had ze keurig “gewacht” tot 32 weken, want dan kon ze wel in Friesland geboren worden. Want precies op de grens van 32 weken braken de vliezen en kwam de verloskundige kijken. En daar waar Rinske een week ervoor nog niet was ingedaald, was dat nu wel het geval en dus mochten papa en mama met eigen auto naar het MCL in Leeuwarden.

Daar werd longrijpingsmedicatie toegediend en Rinske liet dat natuurlijk goed inwerken en dacht dat het 3 dagen na het breken van de vliezen wel een mooi moment was om geboren te worden.

Zo ontzettend mooi om te horen dat haar ouders terugkijken op een mooie bevalling (met dank aan het team van het MCL!) en Rinske werd op 7 september 2022 geboren.

Rinske had een goede start en liet vanaf het eerste moment haar pittige karakter zien. De ademhalingsondersteuning kon al snel weg en de couveuse werd ingewisseld voor een warmtebedje.

En wanneer ik Rinske ontmoet, is ze 2 weken oud en heeft ze alleen nog een sonde (maar kan ook al zelf wat drinken uit een flesje). Nu verder groeien en sterker worden.
Vanochtend mag ze voor de tweede keer in bad en dit keer is haar grote broer Wytze (4 jaar) ook van de partij. Wat is hij lief voor zijn zusje en vol interesse stelt hij allerlei vragen, helpt mee met de verzorging, maakt een kleurplaat en zorgt er in alles voor dat ik met hem heb afgesproken dat ik hem kan “inhuren” voor de rol van super grote broer. Het is een ochtend met veel liefde, lol en mooie connectie tussen dit gezin.
Na een spannende start, is het op dit moment genieten. De ouders laten weten dat ze zich gezien en gesteund voelen en zich daardoor thuis voelen in het MCL.

Lief, mooi gezin (leve google, want helaas kan ik geen Fries): Ik winskje dy al it bêste!

Lieve groet,
Regina Kappert
Fotograaf

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.