Ranya prematuur geboren met 30 weken, Juliana Kinder Ziekenhuis, LUMC, sondevoeding

Ranya

Ranya prematuur geboren met 30 weken, Juliana Kinder Ziekenhuis, LUMC, sondevoeding

Gisteren was ik na lange tijd weer in het Juliana kinderziekenhuis in Den Haag. Ik mocht een fotoreportage maken van kleine Ranya, geboren met 30 weken, en haar ouders en broertje. Ranya werd geboren in het LUMC, maar overgebracht naar het JKZ.

Wat een ontroerend verhaal weer. De gehele zwangerschap was ontzettend spannend, en er werd gevreesd dat Ranya mogelijk heel veel eerder ter wereld zou komen omdat moeder een verkorte baarmoederhals had. Met heel veel bedrust en nog meer hoop is het uiteindelijk gelukt om Ranya toch pas na 30 weken te wereld te brengen. Met veel verdriet hebben zij eerder een kindje verloren door dezelfde reden, hij kwam met 22 weken ter wereld. Wat een intens verdriet moet dit geweest zijn!

Wanneer ik aankom ligt Ranya heerlijk in bed. Ondanks de sondevoeding die zij nog steeds krijgt, mag ze vandaag toch een klein flesje proberen. Wat een super trotse en lieve broer heeft Ranya toch! Hij helpt met het flesje geven en knuffelt zijn zusje graag. De kleine geluidjes die Ranya laat horen zijn vertederend. Het hele flesje gaat leeg, echt super knap. Na het flesje, maar nog op mamma’s schoot, is Ranya weer in slaap gevallen.

Lieve Ranya, ik hoop dat je snel mee naar huis mag met jou lieve broertje en ouders.
Liefs, Sascha

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.