Quin

Van de ouders:
Daar was ineens onze Quin met 32 weken geboren.
De dag er voor hadden wij een controle in het ziekenhuis, waar wij te horen kregen dat onze baby een teken van brainsparing had en ze gewicht wat laag was. De volgende dag ging ik voor een CTG controle, toen zagen ze dat er iets niet goed was. Ik moest een nachtje blijven voor observatie. Die nacht gebeurde het allemaal ik kreeg te horen van de arts dat we niet  lang gingen wachten, De verpleegkundige heeft mij toen klaar gemaakt voor de operatiekamer. Daar gebeurde het allemaal. Onze Quin werd geboren op 18-08-2023, op dat moment kregen wij te horen dat wij ouders zijn geworden van  een jongen. (wisten de hele zwangerschap het geslacht niet van de baby) Quin werd direct bij me weg gehaald. Het enigste wat ik van hem heb gezien waren de kleine handjes en een kop met haar, terug op de kamer lag Quin in een couveuse en kreeg hij via het infuus glucose toegediend en kreeg hij een beetje extra zuurstof. Ook werd zijn hartslag en zuurstof gemonitord. Wij kregen de mogelijkheid om een fotoshoot van early birds te doen en dit hebben wij direct aan gepakt. Irena kwam bij ons in het ziekenhuis en heeft toen een hele mooie fotoshoot van ons gezin gemaakt waar we ontzettend blij mee zijn en hebben dan ook gelijk het foto album besteld zodat wij deze momenten kunnen bewaren in een mooi boek een aanrader voor iedereen die de mogelijkheid krijgt om dit bijzondere moment te beleven. We zijn nu 4 weken verder en Quin mag eindelijk van de monitor af en nu zal het niet lang meer duren om naar huis te gaan. Tot dat we de volgende dag hoorde dat Quin goed zijn flessen leeg drinkt waardoor we nog 1 dag moesten wachten om te horen of Quin zonder sonde naar huis ging of met. Op 16-9-2023 kwam het verlossende woord we mochten  dan eindelijk naar huis, de laatste uurtje duurde het langst want onze Quin mocht zonder een sonde naar huis. Nu gaan we lekker van hem genieten.
Ik wil alle lieve zusters uit het HMC Westeinde van de afdeling neonatologie bedanken voor de lieve en gezellig zorg voor Quin.
Van de fotograaf:
Het vrijwillig werken als fotograaf voor te vroeg geboren baby’s in het ziekenhuis is een voorrecht dat verder gaat dan alleen maar foto’s maken. Het gaat erom hoop, liefde en veerkracht vast te leggen tijdens enkele van de meest uitdagende momenten in het leven. De impact van ons werk kan diepgaand zijn, troost bieden aan families, bewustwording creëren over vroeggeboorte en ons allen herinneren aan de kracht die te vinden is in de kleinste vechters.Ik had het voorrecht om nog een verslag te maken van de kleine Quin, die op 18 augustus 2023 werd geboren na 32 weken zwangerschap. Ik heb een uur doorgebracht met zijn liefhebbende ouders en verpleegkundigen, terwijl ze hem een bad gaven waar hij erg van genoot. Het is altijd geweldig om zoveel liefde en geduld te mogen ervaren, wat het hart vervult. Ik wens hen het allerbeste toe!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.