Puk

Lieve Puk,

Vrijdag 8 juli 2022 ontmoet ik je papa en mama in het CWZ in Nijmegen. Vandaag staat de fotoreportage door Earlybirds op de planning. We maken kort kennis met elkaar en je papa en mama vertellen een beetje hoe voor hun de afgelopen maanden verlopen zijn.

Wat een verhaal… Al vroeg in de zwangerschap waren er zorgen om jou. Zo was er met 13 weken een verdikte nekplooi geconstateerd. Toen hier extra controles voor kwamen, bleek de verdikte nekplooi al niet meer zichtbaar te zijn. Wel bleek er sprake te zijn van een groeiachterstand. Mama bleef onder controle in het ziekenhuis. Uiteindelijk werd mama opgenomen. Toen ontstond er zwangerschapsvergiftiging wat betekende dat je zo snel mogelijk geboren moest worden. Op 26 mei 2022 werd jij geboren d.m.v. een keizersnede, ruim 8 weken voor de uitgerekende datum.

Je woog precies 1000 gram. Zo klein, maar zo sterk. Ademen kon je in principe al helemaal zelfstandig. Ontzettend knap! Helaas kreeg het NEC virus je te pakken. Je werd goed ziek. Een enorm spannende en onzekere periode voor papa en mama. Gelukkig ben je opgeknapt! Op het moment dat de fotoreportage aangevraagd werd, lag je nog in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen. Een paar dagen voor de reportage mocht je naar het CWZ in Nijmegen verhuizen. Een hele onderneming, maar wel een heel goed teken!

Tijd voor de fotoreportage. Wanneer we je kamertje binnenlopen, lig je nog heerlijk te slapen. Wat ben je mooi! Papa tilt je voorzichtig uit bed. Kleertjes uit, een schoon luiertje aan en weer nieuwe schone kleertjes aan. Je vindt het allemaal wel prima. Het rompertje dat je aankrijgt, heeft oma voor je uitgekozen. Wanneer je aangekleed bent, is het tijd om lekker te knuffelen met papa. Je laat zien dat je al heel sterk bent door je hoofdje van papa zijn schouder af te tillen. Sterk meisje! Natuurlijk mag je ook even met mama knuffelen en we maken wat foto’s van jullie drietjes samen.

Dan is het tijd voor een flesje melk. Eigenlijk net iets te vroeg, dus je hebt geluk. Je drinkt al zo goed! Een paar dagen geleden heb je zelfs voor het eerst een flesje melk van 25 ml. leeggedronken.

Na lekker veel knuffelen met papa en mama en een flesje melk is het weer tijd om rustig in je eigen bedje te gaan slapen. Jij denkt daar alleen anders over. Je hebt namelijk nog steeds honger. Papa doet nog een poging, maar je bent eigenlijk te moe om het flesje leeg te drinken. Het laatste beetje melk krijg je dan ook d.m.v. de sonde terwijl je lekker in bed ligt.

Wat heb je het goed gedaan tijdens de fotoreportage! Je bent dan nog wel erg klein en licht, je bent zo ontzettend sterk. Papa en mama hebben te horen gekregen dat je ondanks je gewicht van nog geen 2000 gram over een paar dagen waarschijnlijk mee naar huis mag. Super goed nieuws!

Uiteindelijk mocht je maandag 11 juli 2022 samen met papa en mama mee naar huis. Zo fijn! Ik wens jullie heel veel geluk toe samen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.