Pien prematuur geboren met 29 weken en 2 dagen, Elkerliek Helmond, weeenremmers, longrijping, MMC Veldhoven, NICU, WKZ Utrecht, antibiotica, sonde

Pien


Pien prematuur geboren met 29 weken en 2 dagen, Elkerliek Helmond, weeenremmers, longrijping, MMC Veldhoven, NICU, WKZ Utrecht, antibiotica, sonde

 

Op 7 juni 2018 is ons prachtige dochtertje Pien Phileine van Grotel geboren! Ze is klein, maar zo mooi!!

Hoe het begon…
Op zondag 3 juni had ik al de hele dag wat buikpijn, maar dacht “dat gaat vanzelf wel weer over”. Na lang twijfelen, in de avond toch maar met het ziekenhuis gebeld, “of we meteen wilden komen…” Dat was schrikken! Eenmaal in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond bleek er dus toch al wat gaande te zijn! Dat hadden we niet verwacht! Ik was pas 28 weken en 5 dagen zwanger..! Nadat alle toeters en bellen uit de kast waren getrokken (weeënremmers, longrijpingsprikken, magnesium infuus) werd direct de ambulance gebeld en werden we midden in de nacht overgeplaatst naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Dit voelt anders…
Uiteindelijk hebben de “toeters en bellen” de tijd gekregen hun werk te doen en bleef het een paar dagen relatief rustig. Woensdagmiddag dacht ik zelfs nog; “vrijdag lekker naar huis, een paar weken beentjes omhoog en Netflixen”! Maar woensdagavond toch weer onrust in mijn buik… Uiteindelijk lukte het me om in slaap te vallen. Maar rond 02.30u werd ik wakker, dit voelde anders.. Tegen 10.30u bleek er geen houden meer aan, ik had al 7cm ontsluiting! De bevalling was nu echt op gang en verliep gelukkig vrij voorspoedig. Na een lange ochtend (voor mijn gevoel was het al bijna avond), braken om 12.22u mijn vliezen en om 12.34u werd, na een zwangerschap van 29 weken en 2 dagen, ons prachtige dochtertje Pien geboren! Het mooiste meisje van de hele wereld!! ♡

Ze werd direct nagekeken door de Neonatoloog en Kinderarts en toen mocht ze heel even bij me liggen. Zo klein, zo onbeschrijfelijk mooi, zo bijzonder!! Daarna werd ze, onder toeziend oog van papa, naar de NICU gebracht. Ze deed het fantastisch de eerste paar dagen, maar helaas werd ze op dinsdag ziek. Heel ziek. Zo ziek, dat we op zaterdag zijn overgeplaatst naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daar is ze uiteindelijk op maandag 18 juni geopereerd aan haar darmen.

Langzaamaan ging het beter met Pien. Maar in het weekend werd ze weer zieker en bleek weer een infectie te hebben opgelopen. Gelukkig was deze te bestrijden met antibiotica en knapte ze snel op. Op zondag 1 juli kwam Nancy foto’s maken van Pien! Ze was inmiddels van de beademing af, waardoor we prachtige foto’s hebben kunnen maken! Zo waardevol!! Aan het einde van diezelfde dag mocht Pien van de NICU naar de Medium/High Care. Achteraf gezien dus mooie timing voor de fotoshoot!

Inmiddels zijn we een maandje verder en is er weer veel gebeurd. Pien is in het weekend na de shoot weer heel ziek geworden en terug gegaan naar de NICU. Ze had een verstopping in haar darmpjes. Gelukkig hebben de geweldige artsen en verpleegkundige van het WKZ dit zonder operatie op kunnen lossen. Na bijna 2 weken NICU mocht Pien weer naar boven, naar de Medium/High om verder te herstellen en vooral te groeien! Op dit moment zijn we terug in het MMC in Veldhoven! Letterlijk en figuurlijk weer een stapje dichter bij huis! Hopelijk is het zeer binnenkort echt zo ver en mag Pien eindelijk met ons mee naar huis en kunnen we met z’n drietjes thuis gaan genieten van elkaar!

Pien is een kanjer! Zo onvoorstelbaar trots op haar!!

Heel erg bedankt Nancy (Grotenhuis Fotografie) en Stichting EarlyBirds!! Een onvergetelijke herinnering aan een hele zware, maar ook bijzondere en mooie periode.. Ontzettend waardevol!

Veel liefs Jan & Chantal van Grotel
En een dikke kus van Pien

Ook 1000x dank aan alle lieve, kundige artsen en verpleegkundigen (en al het ondersteunende personeel er omheen) van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven!

15 antwoorden
 1. Manon Maas
  Manon Maas zegt:

  Lieve Jan en Chantal,

  Wat ontzettend heftig. Fijn om te horen dat het inmiddels weer wat beter gaat met Pien. Hopelijk mogen jullie snel samen thuis van haar genieten!

  X Manon Maas

  Beantwoorden
 2. Loes swinkels
  Loes swinkels zegt:

  Wat een prachtige foto’s van een mooi meisje. Pien wat ben jij een sterk meisje. Een echte vechter. Wij hopen dat jullie snel samen lekker thuis kunnen gaan genieten.

  Beantwoorden
 3. Sjanny
  Sjanny zegt:

  Wat mooi geschreven Chantal, prachtige foto,s om te koesteren en te herinneren.
  Straks thuis super genieten
  met jullie 3tjes 💖💖💖

  Beantwoorden
 4. Wilma Swinkels
  Wilma Swinkels zegt:

  Alle 3 kanjers, jullie mogen trots zijn op elkaar. Fijn dat het met Pien goed gaat, hopelijk kunnen jullie snel thuis met jullie 3tjes gaan genieten. ❤️🍀

  Beantwoorden
 5. Sven E
  Sven E zegt:

  Hoi Jan en Chantal,
  Ik wens jullie heel veel sterkte en succes. Jullie hebben nu wel het nodige achter de rug. Tijd voor een beetje geluk nu.
  Zal een kaarsje voor jullie branden.
  Liefs
  Sven

  Beantwoorden
 6. Hanneke
  Hanneke zegt:

  Lieve Jan, Chantal en Pien
  Zo bijzonder om met jullie mee te leven in de moeilijke en de prachtige dagen sinds de geboorte van Pien. Dat het verder goed mag gaan is onze lieve wens voor jullie. May you soon be home and start making happy family memories.
  💕🇨🇦 Hanneke en Bryan

  Beantwoorden
 7. Gerry Claessen v Oosterhout
  Gerry Claessen v Oosterhout zegt:

  Lieve Chantal en Jan
  Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter Pien. Zeer mooi en liefdevol geschreven Chantal,en wat een prachtige foto’s.
  Pien laat nu al zien dat ze een toppertje is,heftige start voor haar en voor jullie. In plaats dat jullie drietjes op een Rose wolk zouden moeten zitten,werd het een donker wolkje.
  Fijn om te lezen dat het nu de goede kant op gaat.
  Hopelijk mogen jullie straks Pien mee naar huis nemen in verdere goede gezondheid.
  Genietend van jullie mooie dochter.

  Beantwoorden
 8. Liesanne
  Liesanne zegt:

  Lieve jan en Chantal,
  Allereerst nog van harte proficiat met jullie prachtige dochter Pien. Wat een mooi dapper meisje. Ze lijkt nu al op jullie! Wat zullen jullie een heftige tijd hebben doorgemaakt. Ik hoop van harte dat alles goed gaat komen met die lieverd en dat ze heel snel naar huis mag zodat jullie met z’n drietjes mogen gaan genieten van een mooie gezonde toekomst!

  Beantwoorden
 9. Nieke
  Nieke zegt:

  Gefeliciteerd met jullie dochter! Maar wat heftig om dit te lezen! Hopelijk mogen jullie gauw thuis van jullie meisje genieten!
  Groetjes Nieke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.