Olivia prematuur geboren met 29 weken, Spaarne Gasthuis, gebroken vliezen, spoedkeizersnede, NICU, sonde

Olivia

Olivia prematuur geboren met 29 weken, Spaarne Gasthuis, gebroken vliezen, spoedkeizersnede, NICU, sonde

 
Op een grijze en regenachtige woensdag 11 september ging ik naar het Spaarne Gasthuis om daar de kleine Olivia samen met haar ouders te fotograferen. Olivia is geboren met 29 weken en een half uur. We gaan eerst even rustig zitten en mama Eline verteld hoe de zwangerschap is verlopen. Tim en Eline hebben een heftige tijd achter de rug want al na 21 weken braken de vliezen. Met grote spoed naar het ziekenhuis natuurlijk maar met een termijn van 21 weken kan er niets gedaan worden. Gelukkig waren er geen tekenen dat de bevalling ging inzetten en ging het naar omstandigheden redelijk goed met Olivia. Met volledige rust en thuismonitoring aan de ctg hebben Tim en Eline 3 angstige weken doorgemaakt. En toen eindelijk die belangrijke 24 weken om waren ging het wonder boven wonder nog steeds goed met Olivia.

Eline heeft het zelfs nog 5 weken vol kunnen houden maar toen kreeg Olivia het ineens toch minder fijn en is ze ’s nachts om 00.42u met een spoedkeizersnede gehaald. Maar ook nu liet ze zien wat een sterke dame ze is en mocht ze al na 12 dagen de nicu verlaten om overgeplaatst te worden naar Haarlem.

Ondanks deze gecompliceerde zwangerschap en bevalling, doet Olivia het vanaf het begin dus gelukkig heel goed en is het een prachtige baby. Tijdens de reportage werd ze gewogen en haar geboortegewicht van 1379 gram was nu al 2584 gram. Ook is ze regelmatig erg wakker en is ze heel nieuwsgierig om zich heen aan het kijken.

Eline en Tim, ik hoop dat jullie lieve meisje snel mee naar huis mag en ik wens jullie heel veel geluk, gezondheid en plezier met zijn 3en!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.