Novi prematuur geboren met 32 weken, couveuse

Novi

Novi prematuur geboren met 32 weken, couveuse
Hoi, mijn naam is Novi Lina Amelie en ik dacht: Waarom 9 maanden wachten om je ouders te ontmoeten als het ook in 7 maanden kan?

Op 28 juni vond ik het welletjes.. Ik hoorde dat mijn vader net de laatste hand aan mijn geboortekaartje had gelegd, dus ik dacht: Ik ga ze vanavond eens goed verrassen! Nou, dat is me zeker gelukt.. Binnen 1,5 uur had ik een Meet en Greet met mijn ouders en een hoop andere lieve mensen die mij welkom heetten.

Achteraf gezien was het misschien toch een te impulsief plan. Ik moest meteen in een zak om warm te blijven en na wat gekke testjes moest ik in een glazen huisje aan een paar slangetjes liggen. Blijkbaar was ik ook niet de enige die zo ongeduldig was, want ik moest ook nog eens een kamer delen met zo’n 6 andere baby’s!

Mijn ouders waren geschokt, maar ook dolenthousiast om mij te zien. Ze stonden iedere dag uren naar me te staren en wilden de hele tijd met me knuffelen. Soms had ik wel rust nodig, maar dan volgden ze me thuis via de camera. Sindsdien ben ik erachter dat ik graag in de spotlights sta.

Ergens op de afdeling ving ik op dat er een Stichting Earlybirds bestond en ik wist meteen: dit is mijn roeping! Ik heb ook direct toestemming gegeven om alle kiekjes overal voor te mogen gebruiken, want je weet nooit of het voor je grote doorbraak gaat zorgen..

En wat was de fotoshoot geweldig! Ik heb gekke bekken getrokken, maar ook heel serieus in de camera gekeken. Ik heb alles uit de kast getrokken en al mijn looks eruit gegooid, inclusief een volle luier. Dat laatste was misschien niet zo professioneel..

De fotografe Marjolijn wist precies hoe ze mijn looks moest vastleggen. Ik was al trots op de foto’s, maar mijn ouders helemaal! Tot slot willen mijn ouders en ik dan ook Marjolijn de Graaf en Stichting Earlybirds bedanken voor deze mooie ervaring en herinnering. Het is een geweldige steun in de rug voor vele ouders van ons impulsievelingen.

Liefs, Novi (35 weken/3,5 week oud)
Groetjes Raoul en Eva 

6 antwoorden
  1. Mama Brenda
    Mama Brenda zegt:

    Wat enorm leuk geschreven. Heel veel geluk.
    Mijn prematuurtje is alweer 3 jaar oud. En toch weet ik alles nog als de dag van gister.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.