Novah & Jones prematuur geboren met 31 weken, tweeling, sonde, Gelre ziekenhuis, UMC Groningen, CPAP

Novah & Jones

Novah & Jones prematuur geboren met 31 weken, tweeling, sonde, Gelre ziekenhuis, UMC Groningen, CPAP
Door de Fotograaf:

Wat spannend om een reportage van een tweeling te mogen maken. Een jongetje en een meisje!

De kindjes zouden in bad gaan. Maar zoals dingen vaak anders lopen met baby’tjes zo liep het vandaag ook even anders. Gelukkig was er ruim de tijd om even heerlijk bij mama te mogen liggen.

Het was de eerste keer dat ze samen en dus tegelijk in de armen van mama mochten genieten. Het is zo mooi om die lieve snoetjes te bewonderen, de gaapjes, de lachjes, de belletjes die ze blazen tussen de lipjes. Zo vertederend en schattig. Nadat er via de sonde nog wat voeding is gegeven gingen Novah en Jones allebei hun eigen bedje weer in. Samen met hun gehaakte birdje vielen zij in een heerlijke diepe slaap!

Lieve Novah en Jones, jullie grote zus Nilah kan niet wachten om met jullie te gaan spelen. Dus groei maar goed! Ik hoop dat jullie binnenkort snel met zijn vijfjes naar huis mogen!
Liefs Claudia.

————————

Door de ouders:

Op zaterdag 16 september ging ik nietsvermoedend op mijn teenslippertjes, samen met mijn moeder naar het ziekenhuis in Zutphen voor een controle. Ik had verwacht met een uur weer thuis te zijn, maar bleek bij aankomst in het ziekenhuis al 7cm ontsluiting te hebben. Na een halfuur, zat ik op 9/10 cm ontsluiting en was er dus geen houden meer aan… de tweeling was onderweg! Er is gelukkig geen moment sprake geweest van paniek en mijn man Martijn en mijn zus Melissa kwamen al gauw in het ziekenhuis om mij bij te staan.

Onze tweeling Novah en Jones zijn, na een snelle bevalling zonder complicaties negen weken te vroeg geboren. We zijn direct na hun geboorte van het Gelre ziekenhuis Zutphen naar het UMC in Groningen gegaan. Vanuit Groningen weer naar het Deventer ziekenhuis en nu eindelijk weer terug in het Gelre ziekenhuis in Zutphen, waar wij zelf heel dichtbij wonen.

De tijd gaat enorm snel en vanaf de geboorte van de twins zitten wij in een enorme rollercoaster. Gelukkig is er tot op heden, vanaf de geboorte geen sprake geweest van gezondheidszorgen. Na geboorte waren er ademhalingsproblemen bij beide. Ze zijn allebei een korte tijd aan de CPAP geweest, maar doen het vanaf het begin hartstikke goed! Het is wachten tot zij van de monitor af kunnen en genoeg voedingen zelf kunnen drinken voordat ze mee naar huis kunnen. Maar wij zijn nu al zo enorm trots op ze.

Wij zijn ook heel erg trots op hun grote zus van 4 jaar. Ondanks dat mama 11 dagen van huis was en ze deels opgevangen is door haar lieve opa en oma moest ze echt even haar draai vinden. Al gauw is ook zij bijgedraaid en super trots en heel zorgzaam voor haar broertje en zusje. Vandaag zei ze bijvoorbeeld: “mama, ik ben grote zus en het is niet jouw kind. Maar het is MIJN zusje en broertje, het is MIJN familie!”

Wij waren erg enthousiast over de komst van Claudia. Ze kwam bij ons fotograferen en heeft geprobeerd om van de “normale” momenten mooie foto’s te maken. En dat is wat ons betreft helemaal gelukt! De gehaakte birdjes vielen ook heel erg in de smaak en houden de speentjes bij Novah en Jones goed op zijn plek. Het is voor ons een shoot waar we waarschijnlijk heel erg vaak op terug zullen kijken, omdat het bij deze bijzondere maar ook hectische tijd hoort. Ik denk zelf dat het besef van dit alles pas komt als we de twins thuis hebben, uit de rollercoaster zijn en lekker gesetteld zijn.

Wij willen stichting Earlybirds en fotograaf Claudia ontzettend bedanken!

22 antwoorden
 1. paula
  paula zegt:

  Lieve surella e Martijn
  Wat een mooie foto’s, prachtig ! en zo,n mooi verhaal geschreven ! een mooie herinnering !
  Ben super trots op jullie , en vooral op jou mijn sterke nichtje ! ♥️ liefs van Tante P.

  Beantwoorden
 2. Marion
  Marion zegt:

  Wauw, mooie foto’s en een mooi verhaal!!
  Ik herkende de namen van jullie kindjes.
  Hopelijk mogen jullie gauw met z’n vijfjes naar huis!
  Liefs, Marion. (moeder van Tess, buurvrouw in NICU Groningen.)

  Beantwoorden
   • Marion
    Marion zegt:

    Met buurvrouw Tess gaat het heel goed.
    Waarschijnlijk mag ze eind deze week mee naar huis.
    Hoe gaat het met Novah en Jones?
    Wij hebben vanmorgen een fotoshoot gehad! Wat leuk is dat zeg!!

    Beantwoorden
    • Surella
     Surella zegt:

     Oh wat fijn zeg!! novah en jones zijn volgens de kinderarts, voor het weekend lekker thuis! Kan niet wachten… heb zo’n zin om deze periode af te sluiten. Ben benieuwd naar de foto’s! Ik zal ze vast voorbij zien komen via hun facebook pagina????

     Beantwoorden
 3. Wilma en Goos
  Wilma en Goos zegt:

  Hele mooie foto’s.
  Wat zullen en kunnen julie trotse ouders zijn op Novah en Jones en natuurlijk Nilah. En Nilah trotse grote zus.
  Wilma en Goos

  Beantwoorden
 4. Nicole
  Nicole zegt:

  Wat een prachtige foto’s van een heel mooi gezin! ❤️ Jullie mogen zeker trots zijn op elkaar. Ik ben trots op jullie! Hopelijk mogen jullie snel naar huis mer jullie 4-en. X

  Beantwoorden
 5. Mariska Evers
  Mariska Evers zegt:

  Wat mooi verwoord!! En vooral de reactie van jullie mooie dochter Nilah over haar broertje en zusje.. Een hele mooie familie met hele trotse ouders die het onwijs goed doen!!! ????????????

  Beantwoorden
 6. Eemster ; )
  Eemster ; ) zegt:

  Wat een mooie foto’s, wat ontzettend mooi beschreven en wat hebben deze sterke wondertjes toch een geluk om in dit gezin te horen een geweldige unieke zus! Trots op haar familie. Liefde is zo mooi! Wat een ontzettend sterke ouders. Hopelijk is deze achtbaan snel over en kunnen jullie rustig genieten van elkaar .

  Beantwoorden
 7. Bruni van Schaijk
  Bruni van Schaijk zegt:

  Lieve Martijn, Surella en Nilah, wat mogen jullie trost zijn op jullie kleine wondertjes. Wat een prachtige foto’s. Hopelijk kunnen jullie snel naar huis en dan genieten van jullie kleine wondertjes.
  ????????????

  Beantwoorden
 8. Sabina de Jongh
  Sabina de Jongh zegt:

  Wat ontzettend mooi om te zien en te lezen…
  Vind de foto waar jij surella de tweeling vast hebt en nilah erbij met haar handje op het hoofdje!
  Heel veel bewondering voor jullie! En hopen wij hier dat jullie gauw met zijn vijfjes thuis zijn!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.