Nova prematuur geboren 25 weken vliezen gebroken

Nova

Nova prematuur geboren 25 weken vliezen gebroken

Samen slapen, samen dromen
Over morgen en vandaag
Groter groeien, sterker worden
Wanneer? Is de grote vraag

Samen slapen, samen dromen
Van een mooie toekomst thuis
Groter groeien, sterker worden
En dan samen mee naar huis

Zo lang vechten voor de grote wens. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit… We bleven doorvechten en na 5,5 jaar fertiliteitskliniek was onze droom uitgekomen. ZWANGER! We dachten een mooie tijd in te gaan toen plots na 19 weken mijn vliezen braken en ons kleine wonder zonder vruchtwater kwam te liggen. Paniek, onzekerheid, angst, onmogelijke keuzes en verdriet, een zeer zware tijd.

Na 25 weken en 5 dagen is ons grootste bezit geboren. Een prachtige dochter met de naam Nova. 860 gram. De volgende onzekere periode brak aan.

Maar ons meisje doet het ondanks de nodige hobbels ontzettend goed! Wat een vechtertje! Zoveel kracht in zo’n klein lijfje. We zijn 6 weken verder en ze weegt het dubbele van haar geboortegewicht. Wat zijn we trots en wat houden we van haar. We genieten volop en hopen dat nog heel lang te mogen doen. Nu maar goed groeien en je laten verwennen door alle lieve zusters op de NICU. Hopelijk over een tijd samen naar huis.

5 antwoorden
 1. Else
  Else zegt:

  Het ziet er naar uit dat het vechten beloond wordt van Nova en van Peter en Suzanne samen naar huis zou het mooiste geschenk zijn.
  En dan ervan genieten om papa en mama te zijn het is jullie zeker gegund.

  Beantwoorden
 2. Ina Rietveld
  Ina Rietveld zegt:

  Wij zijn dankbaar omdat het ernaar uitziet dat deze zeer moeilijke tijd beloond wordt met een prachtige dochter. Nova. Dit wondertje mag uitgroeien tot een groot wonder. Wij zijn trots op onze zoon, schoondochter en kleindochter Nova. Toppers. Straks samen naar huis en gaan genieten. Het is jullie zo gegund.

  Beantwoorden
 3. Serena
  Serena zegt:

  Las jullie verhaal…zo herkenbaar na zoveel jaren hoop. Ons meisje, Lotte, is na 7 jaar wachten, afgelopen december geboren met 32 week, 1280gram en ook geen vruchtwater meer! Jullie Nova gaat gauw mee naar huis, geloof me, meisjes zijn super sterk!!! En na zo’n lange weg wil ze gewoon bij jullie horen Geniet! Liefs

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.