Noud prematuur geboren met 28 weken en 2 dagen, ontsluiting, LUMC, spoedkeizersnede

Noud

Noud prematuur geboren met 28 weken en 2 dagen, ontsluiting, LUMC, spoedkeizersnede

Na een dagje klussen in huis, was er de volgende dag pijn in haar rug. ‘Nogal logisch’ dacht ze. En zonder argwaan ging ze naar het werk. De volgende dag was er niets veranderd, oma vertrouwde het niet en ging met haar dochter langs de verloskundige. Er was 1 cm ontsluiting dus moest er actie worden ondernomen, want de rugpijn bleken weeën en daarvoor was het nog veel te vroeg! In de buurt van hun eigen woonplaats heeft het ziekenhuis geen faciliteit voor eventueel zo’n vroege geboorte. Amsterdam zat vol dus konden ze in het LUMC terecht. Daar aangekomen werd aan de monitor gemerkt dat de hartslag van Noud plotseling daalde. Hij had het benauwd! Dat mocht niet nog een keer gebeuren! Toen er rond 23.20 nog een daling optrad, werd besloten tot een spoedkeizersnede en werd Noud om 23.50 geboren, 1265 gram, 28 weken en 2 dagen oud.

Ik mocht Noud en zijn ouders fotograferen tijdens de verzorging. Hij werd gewassen en verschoond om daarna bij zijn moeder te buidelen. Noud vond dat ook een mooi moment om te proberen om bij zijn moeder te drinken.

Noud is een vechtertje en heeft ondertussen al heel wat mee gemaakt. Inmiddels is het een sterk mannetje aan het worden. Met de lieve, zorgzame ouders die hij heeft gaat het goed komen met deze kleine man! Ik wens je een mooi leven Noud!
Liefs, Sonja

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.