Noud prematuur geboren met 34 weken en 6 dagen, sonde, Amphia, HELLP syndroom, buidelen

Noud

Noud prematuur geboren met 34 weken en 6 dagen, sonde, Amphia, HELLP syndroom, buidelen

 
Op 12 Juli 2019 is onze kleine man Noud geboren bij 34+6weken. Bij de geboorte woog hij 1998gram..

Omdat mama het HELLP-syndroom had en de waardes zo snel verslechterde moesten we per direct in het ziekenhuis blijven, 2 dagen later was je er al. De waardes verslechterde zo snel dat langer in mama’s buik blijven geen optie meer was, en ook om mama beter te maken moest je zo snel mogelijk geboren worden. Ook kreeg mama er die nacht nog koorts bovenop.. Vrijdag ochtend zijn de vliezen gebroken en een paar uur later was je er al.. Zo klein. Maar al zo sterk!

Je longetjes werkte nog niet optimaal en je werd meegenomen naar de IC. Naar een paar slopende uren kregen we eindelijk het goede nieuws dat je toch in Breda mocht blijven en niet mee naar Rotterdam hoefde. De artsen van het Sofia-kinderziekenhuis waren hierheen gekomen en hadden hier het stofje toegediend, gelukkig reageerde je er zo goed op dat je daarna toch hier mocht blijven en ze desnoods als het nodig zou zijn de dag erop weer op en neer kwamen om het stofje toe te dienen. Dat was zelfs al niet meer nodig. Kleine bikkel!

Sindsdien ging het erg snel, bijna elke dag was er wel een kleine vooruitgang. Zo stond je de eerste dag nog boven de 60% zuurstof, een paar dagen later stond je al op 27%. En voor we het wisten was de zuurstof niet meer nodig en had je alleen de optiflow nog ipv de peep. Je wilde natuurlijk zo snel mogelijk mee naar huis. Wat ben je een vechtertje! Je was zo sterk dat je naar 2 weken al van de zuurstof, peep, optiflow af was. En je hoefde alleen nog goed te gaan eten. Naar 2,5 week mocht je met papa en mama mee naar huis.

Wat ben jij een sterk mannetje zeg. Niemand had verwacht dat je zo snel zou gaan. En wat zijn we trots op jou Noud!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.