Norée prematuur geboren met 30 weken en 6 dagen, OZG Scheemda, UMCG, weeenremmers, longrijping, sonde

Norée

Norée prematuur geboren met 30 weken en 6 dagen, OZG Scheemda, UMCG, weeenremmers, longrijping, sonde

Zondagochtend 27 september maakte ik in het OZG in Scheemda kennis met Norée Lynn en haar papa en mama.

Door de vroeggeboorte en het overlijden van hun eerste kindje Fynn* wordt moeder Ilona tijdens de zwangerschap extra goed in de gaten gehouden. Ook deze zwangerschap verloopt niet volgens het boekje, rond de 25 weken zwangerschap wordt Ilona met verschillende klachten opgenomen in het UMCG. Met 28 weken begint het te rommelen, wat een spanning en angst… aangezien Fynn* is geboren met 28.2 weken. Ook nu wordt er gevreesd voor een vroeggeboorte, Ilona krijgt daarom weeënremmers en medicatie om de longetjes van het kindje te laten rijpen. Daarna blijft het redelijk rustig en stabiel, er wordt zelfs overwogen om nog even naar huis te gaan. Ze vinden het spannend, maar ook wel fijn om nog even naar huis te kunnen. Ook om samen in hun eigen vertrouwde omgeving stil te staan bij de geboortedag (18-08-17) van hun zoontje Fynn*.

Zover komt het echter niet, op 15 augustus wordt het allemaal wat onrustiger en lijken de weeën serieus door te zetten. Nog diezelfde avond wordt er na een zwangerschap van 30.6 weken een prachtig meisje geboren, Noreé Lynn. Een spannende en emotionele tijd volgt, maar Norée doet het hartstikke goed, zo goed zelfs dat ze al vrij snel overgeplaatst wordt naar het OZG in Scheemda.

Wanneer ik in het ziekenhuis ben voor de reportage is ze al van de monitor af en heeft ze ook geen sonde meer. Ze drinkt alle voedingen helemaal zelfstandig! Het stapje naar huis lijkt steeds dichterbij te komen.

Dennie en Ilona, ik vond het fijn dat ik foto’s mocht maken van jullie meisje en wens jullie heel veel geluk en liefde samen!
Liefs Marianne

5 antwoorden
  1. Grada ploeger
    Grada ploeger zegt:

    Wat mooie foto’s van een prachtig meisje en mooi dat ze het zo goed doet.ik hoop dat ze heel gauw naar huis mag.ik wens jullie ontzettend veel geluk met jullie wondertje.gr grada.??

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.