Mose prematuur geboren met 31 weken en 3 dagen, sondevoeding, bloeding, longrijping, WKZ Utrecht, spoedkeizersnede

Mose

Mose prematuur geboren met 31 weken en 3 dagen, sondevoeding, bloeding, longrijping, WKZ Utrecht, spoedkeizersnede
Van de fotograaf:

Dit is Mose. Een prachtig ventje geboren met ruim 31 weken. Toen ik de moeder van Mose woensdag belde om een afspraak te maken ging alles voorspoedig, maar lag hij nog wel aan de monitor en kreeg sondevoeding. Toen ik zondag voor de reportage kwam, was Mose van de monitor af en had zichzelf ook maar ontdaan van de sonde. Nog even 24 uur goed drinken en dan mag Mose naar huis. Wat een heerlijk nieuws. Mose zijn broertjes kunnen ook niet wachten om hem weer te zien. Hoe fijn is het dat dit nu gewoon thuis kan, in hun eigen vertrouwde omgeving.

Tijdens de reportage was Mose helemaal zen. Heerlijk genieten in de armen van papa en mama. Wat een lieverd! Ik wens jullie heel veel geluk en liefde samen.

———–

Van de ouders:

Bij de 20 weken echo bleek dat mijn placenta over de baarmoedermond heen lag. Ik maakte me geen zorgen en ging ervan uit dat hij nog wel optrok en maakte daarvoor een controle afspraak bij 32 weken. Bij 27 weken werd ik echter opgenomen met een bloeding, nog steeds maakte ik me geen zorgen. Na vier dagen werd ik weer ontslagen! Met 30 weken en 3 dagen werd ik weer opgenomen met een fikse bloeding. Omdat ze bang waren dat de bevalling begon kreeg ik longrijping toegediend en overgebracht naar een academisch ziekenhuis. Na 5 dagen werd ik weer ontslagen omdat de bloeding gestopt was. Na een dag thuis geweest te zijn ging het weer mis en ben ik met spoed naar het WKZ in Utrecht gebracht. Nog geen vijf minuten later is besloten over te gaan op een spoed sectio omdat de bloeding niet stopte en ik er weeën bij kreeg. En 20 minuten na aankomst in het WKZ is Mose geboren.

Mose deed het meteen super goed.  Vier dagen na zijn geboorte zijn we overgebracht naar het Meander in Amersfoort. Fijn om dichtbij Mose te zijn! Mose besluit om met alles net even wat sneller te zijn dan de artsen en verwijderd zelf zijn infuus. Als de monitor gestopt mag worden laat Mose daar al een week niets meer op zien. En een dag nadat de monitor gestopt wordt besluit hij ook zijn sonde te verwijderen en al zijn flessen zelf te drinken. Uiteindelijk gaat het daardoor super snel en mogen wij precies 5 weken na zijn geboorte Mose met 36,3 mee naar huis nemen. Wat een bikkel. Nu thuis lekker verder groeien en zijn we eindelijk als gezin compleet.

Ondanks dat de reportage aan het eind van Mose zijn ziekenhuisopname is gemaakt zijn wij er erg blij mee. Voor ons is het een positieve afsluiting van een hectische periode. Fleur is ontzettend goed. Het was een zeer relaxte shoot met een super mooi resultaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.