Milo prematuur geboren met 32 weken, Dijklander ziekenhuis, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, sonde, couveuse, nicu

Milo

Milo prematuur geboren met 32 weken, Dijklander ziekenhuis, weeenremmers, longrijping, gebroken vliezen, sonde, couveuse, nicu

 
Door de Fotograaf:

1 Oktober 2020. Ik mag als fotograaf voor Stichting Earlybirds eindelijk weer op pad!! Yes! Vanwege alle Corona maatregelen mochten we een lange tijd niet in het ziekenhuis komen, maar inmiddels mochten er weer mondjesmaat fotografen naar binnen. Onder strenge regels, maar natuurlijk geen enkel probleem! Ik was allang blij dat ik mij weer mocht inzetten. Het is zo belangrijk om ouders dit lichtpuntje te kunnen geven.

Dit keer was ik bij Geoffry en Sanne in het Dijklander ziekenhuis in Hoorn. Trotse ouders van Milo. Op 22 september 2020, werd hij te vroeggeboren na een zwangerschapsduur van 32 weken. Even schrikken toen de weeën waren begonnen. Met weeënremmers werd geprobeerd de bevalling te stoppen, maar helaas werkte dit niet. De vliezen braken en er was geen houden meer aan. Letterlijk, want Milo kwam erg snel ter wereld. Wow!, Wat een kleine uk. Hij wilde zijn papa en mama gewoon heel graag zien… Gelukkig ging alles al heel snel goed en waren er geen extreme complicaties.

Wat een stoer mannetje en wat doet hij het goed! Alleen nog een sonde, maar verder doet hij alles al zelfstandig. Super als hij dit vast weet te houden, dan mogen ze eindelijk naar hun (nieuwe) huis!

Lieve Geoffry en Sanne, Ik wens jullie ongelofelijk veel liefde toe met jullie kleine stoere Milo. Lekker thuis genieten en op naar een mooie toekomst met elkaar!
Liefs, Marinda

——————–

Door de Ouders:

Woensdag 16 september, gingen wij voor de echo. Hier zijn ze erachter gekomen dat ik een verkorte baarmoedermond had. We zijn gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis waar een CTG werd gemaakt en een test werd gedaan of ik een bacterie mee droeg. Op de CTG was te zien dat ik contractie had, deze voelde ik zelf nog niet. Ik moest de volgende dag terugkomen om te kijken of mijn baarmoedermond stabiel was gebleven of nog korter was, deze was stabiel gebleven. Maandag op dinsdag nacht had ik alweer wat krampen, maar had dit vaker.

Dinsdag 22 september, ik moest werken van 06:00-10:00 uur. Op het werk ging het goed totdat rond 09:00 uur mijn vliezen braken. Door een collega met de auto naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht. Meteen weeënremmers en longrijpers gekregen. Al snel merkte ik dat de krampen steeds erger werden en meer pijn begonnen te doen. De verloskundige wilde eigenlijk nog niet kijken hoe ver ontsluiting ik kon hebben, omdat mijn vliezen al gebroken waren. Nadat ik zei dat het toch wel erger leek te worden, bleek ik al 7cm ontsluiting te hebben. Ik heb de hele bevalling als een snelle waas ervaren.

Om 13:02 werd onze kleine vent Milo geboren. Hij heeft even bij mij gelegen, omdat hij wel zelf ademde en is daarna meegenomen. De eerst nacht samen was een drukke nacht. Veel in en uit geloop van verpleegkundige en piepjes die af gingen. De volgende dag leek het niet dat het beter ging met Milo, waardoor er met het VU was overlegd om hem over te plaatsen. Hij zou een medicijn moeten krijgen om zijn longblaasjes open te laten gaan zodat jij beter kon ademen. Toen de ambulance kwam met de couveuse werd het werkelijk. Wij vonden het beide een heftig beeld om te zien dat ze hem meenamen.

In het VU aangekomen deed Milo het al stukken beter dan in Hoorn. Hij hoefde het medicijn gelukkig niet te krijgen. 5 dagen heeft hij op de NICU gelegen, waar hij elke dag weer stappen maakte. Ook heeft hij nog 2 dagen onder UV lamp gelegen, omdat hij toch erg geel zag. Gelukkig is er in het VU heel goed voor hem gezorgd waardoor we weer lekker in Hoorn terug zijn!

Met vriendelijke groet,
Sanne, Geoffry en Milo

5 antwoorden
 1. Saskia Timmermans
  Saskia Timmermans zegt:

  Wat mooi verwoord van beide partijen
  Wij zijn super trots op jullie en vooral hoe jullie je de afgelopen weken door de hectiek tussen ziekenhuis en nieuwe woning staande hebben weten te houden
  We wensen jullie heel veel geluk toe samen met Milo in jullie nieuwe woning
  Veel liefs opa en oma Timmermans

  Beantwoorden
 2. henny veltrop
  henny veltrop zegt:

  Wat een ontzettend mooi verslag. Heel leuk gedaan. Fijn om te lezen.
  Wat is het een mooi mannetje, jullie Milo.
  Hopelijk is jullie huis klaar als Milo het ziekenhuis uit mag. Veel geluk samen.
  We hopen hem snel te begroeten.
  Liefs Henny

  Beantwoorden
 3. Danielle
  Danielle zegt:

  Wat mooi geschreven en wat een prachtige foto’s. Jullie mogen trots zijn op kleine Milo. Geweldig mannetje. Ik kan niet wachten hem live te zien. Ook mogen jullie trots zijn op jullie zelf. Jullie doen het geweldig. Hopelijk kunnen jullie binnenkort met z’n drieën genieten in jullie nieuwe paleisje.

  Liefs, Fam. Al

  Beantwoorden
 4. Karin Bakker
  Karin Bakker zegt:

  Prachtig verwoord ! Jullie mogen trots zijn op Milo.
  Heel veel plezier met jullie kleine mannetje geniet ervan, van elk moment, want ze groeien snel.

  Groetjes van je Tante Karin en Oom Geert Jan Bakker !

  Beantwoorden
 5. Opa Harold Timmermans
  Opa Harold Timmermans zegt:

  Wat ging het allemaal snel. En daar was onze kleinzoon dan.
  Ook wilde Mio sneller naar huis dan gepland.
  Dan maar ploegen diensten draaien om huisje woonbaar te maken.
  Ik genoot er van dat jullie heerlijk met Milo op je eigen bank konden zitten.
  Ik ben heel blij en erg trots op jullie!

  Geniet van dit kleine wonder………..

  Opa Harold

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.