Milan prematuur geboren met 30 weken, Maasstad ziekenhuis, couveuse, buidelen, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, borstvoeding, sonde

Milan


Milan prematuur geboren met 30 weken, Maasstad ziekenhuis, couveuse, buidelen, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, borstvoeding, sonde

Op 27 april was ik te gast bij Milan in het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Dit dappere mannetje is geboren met 30 weken. Hij is nu 5,5 week oud en hij heeft al mooie stappen gemaakt. De weg naar huis zal nog even duren, maar hij gaat al de goede richting op.

Milan wordt net wakker in de couveuse als ik wil beginnen om foto’s te maken. Hij opent zijn ogen en hij is klaar om te gaan buidelen bij zijn moeder. Zijn vader haalt hem uit de couveuse en daarna mag hij heerlijk bij haar gaan liggen.

Tijdens de fotoreportage vertellen zijn ouders het verhaal van Milan’s geboorte. Zijn moeder werd opgenomen in het ziekenhuis vanwege zwangerschapsvergiftiging. Ze had het voornemen om tot week 36 het vol te houden. Daar dacht Milan toch anders over. Op de zesde dag in het ziekenhuis moest Milan met spoed gehaald worden via een keizersnede. Het was een klap voor ouders dat er zo’n klein mannetje ter wereld moest komen, want hij bleek ook nog eens erg licht te zijn.

Het was voor zijn ouders een spannende tijd met veel zorgen, maar gelukkig ziet het er nu allemaal positief uit. Hij is al flink gegroeid en oefent met het drinken aan de borst. Wat knap van zo’n klein mannetje.

Ik wens Milan, zijn vader en moeder alle geluk van de wereld!
Liefs Eveline

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.