Maes en Pepijn

Maes-pepijn-collage

Zaterdag 8 maart heb ik afgesproken met Tim en Jolijn, in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Zij zijn 24-2-2014 de trotse ouders geworden van Maes en Pepijn, die na een zwangerschap van 32 weken geboren zijn. Zij hadden, als eeneiige tweeling, het TTS syndroom, en daarom werd er in de 28e week van de zwangerschap een laser behandeling gedaan in het LUMC. Dit had als risico dat de vliezen zouden breken, dit gebeurde uiteindelijk met 32 weken zwangerschap. De jongetjes zijn in het LUMC geboren en zijn nu sinds 27-2-2014 in Doetinchem. Zij hebben beide alleen nog een sonde en moeten nog leren om hun voedingen zelf te drinken.

Het is vandaag tijd voor een badje, en wat vinden ze dat lekker! Samen in 1 badje en ze kruipen helemaal naar en op elkaar, de handjes van elkaar pakken ze vast en op een gegeven moment echt helemaal met de buikjes strak tegen elkaar. Zo hebben ze na de laserbehandeling, toen het binnenste vlies brak, vast en zeker ook gelegen.

Na het badje krijgen ze beiden een prachtig pakje aan, lekker warme sokjes en gaan ze weer lekker in 1 bedje, ook daar zie je ze tegen elkaar kruipen, echt bijzonder om te zien.

Van alle inspanningen zijn ze erg moe geworden, ze gaan dan ook snel allebei in hun eigen bedje met allebei een earlybirdje in hun handje en daarna neem ik afscheid van de ouders.

Liefs Monica

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.