Luuk Ruben Tim drieling prematuur NICU Zwolle keizersnede verkorte baarmoederhals

Luuk, Ruben & Tim

Luuk Ruben Tim drieling prematuur NICU Zwolle keizersnede verkorte baarmoederhals

Na een zwangerschap van 31.5 weken werden Luuk, Ruben en Tim ‘s nachts op 5 december geboren. Het ‘uitpakken’ voor de chirurg tijdens de keizersnede was een wonderlijke gebeurtenis. 
De zwangerschap verliep bijzonder goed tot aan de 23 weken, door een verkorte baarmoedermond werd de kans op vroeggeboorte heel groot. Na het plaatsen van een ring om de baarmoedermond dicht te houden moest ik rust nemen. Als ik hier op terug kijk, is dat wel het beste geweest voor onze kinderen. Tot aan de ruim 29 weken verliep alles zonder problemen, de baby’s groeiden goed.
Maar ik kreeg op een dag wat last van mijn rug, wat in de loop van avond alleen maar erger werd, Dit bleken rugweeën te zijn. Na een kort, nachtelijk bezoek in ZGT Almelo werd ik met een ambulance naar Zwolle gebracht. Hier heb ik zo’n 2 weken gelegen totdat ‘s avonds opeens één van de vliezen brak. Kort daarna kwamen heftige weeën opzetten en kwam mijn man met spoed naar Zwolle. Om half 3 ‘s nachts werd ik naar de OK gereden voor de keizersnede, ruim een half uur laten kwamen onze 3 jongens ter wereld. In 3 minuten (Luuk 03:18 uur, Ruben 03:19 uur en Tim 03:20 uur) was ons gezin met 3 kinderen een werkelijkheid! 
Na 1,5 week in Zwolle op de NICU gelegen te hebben werden ze verhuisd naar Almelo waar ze alledrie bijzonder goed presteren. Onverwacht mochten Luuk, Ruben en Tim het afgelopen weekend al mee naar huis. Nu genieten we met z’n allen van het samen zijn.

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.