Luna & Naomi prematuur geboren met 32 weken en 1 dag, tweeling, couveuse, NICU, MMC Veldhoven

Luna & Naomi

Luna & Naomi prematuur geboren met 32 weken en 1 dag, tweeling, couveuse, NICU, MMC Veldhoven
Dit zijn Luna en Naomi. Twee mooie kleine meisjes die in de buik van hun mama een placenta deelden. Luna had maar een klein stukje hiervan en kon daardoor niet goed genoeg groeien. Tijdens de zwangerschap werd per week en later per dag gekeken hoe het met de tweeling ging en of het beter was om de meisjes geboren te laten worden. Het was een heel spannende tijd voor papa en mama. Uiteindelijk zijn Luna en Naomi geboren na een zwangerschap van 32 weken en 1 dag.

Toen ik de kleine meisjes mocht komen fotograferen, waren ze nog maar 6 dagen oud. Ik kwam in een kamer met vier bedden; twee voor de tweeling en twee voor papa en mama die continu bij hun prachtige dochters zijn. Luna moest nog onder een lamp liggen, maar mocht daar gelukkig wel af en toe onderuit.

We begonnen met een paar foto’s van Luna en Naomi terwijl ze nog lekker lagen te slapen, samen met een gelukslieveheersbeestje. Daarna werd Naomi gewassen en gewogen in de couveuse. Tot slot mochten Luna en Naomi voor het eerst sinds de geboorte weer samen bij elkaar liggen, en dan nog wel op papa’s borst. Het was een heel bijzonder moment en ik ben dankbaar dat ik hier getuige van mocht zijn en hier foto’s van mocht maken voor dit mooie gezin.

De lieveheersbeestjes hebben echt geluk gebracht, want niet veel later mocht het gezin verhuizen van de NICU naar medium care.
Lieve Luna en Naomi, groei maar goed en zorg goed voor elkaar! Ik hoop dat jullie gauw met papa en mama naar huis mogen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.