Lucas prematuur geboren met 31 weken, sonde, vroeggeboorte, HELLP sydroom

Lucas


Lucas prematuur geboren met 31 weken, sonde, vroeggeboorte, HELLP sydroom

Ik krijg van EB een verzoek om een klein mannetje te fotograferen. Hij ligt in een ziekenhuis in de buurt. Omdat ik maar een paar dagen nog heb dat ik kan fotograferen app ik de mama van het mannetje en zij reageert meteen en we komen ook heel snel tot een afspraak. Super fijn. Lucas blijkt inmiddels in een ander ziekenhuis te liggen maar ook dat is redelijk in de buurt.

We spreken af in de hal en ik ben er eerder dan de mama en niet snel daarna komt ze me tegemoet lopen. Ik feliciteer haar met hun mooie mannetje. Aangekomen bij de afdeling ligt de kleine Lucas heerlijk te slapen en wordt gevoed dmv. een neussonde.

Lucas is geboren met 31 weken en is nu 34 weken oud. De ouders waren compleet verrast door de komst van de kleine. Mama voelde zich nog heel erg goed, er waren geen tekenen van een aanstaande bevalling maar bij een controle bleek dat ze tegen HELLP syndroom aan zat. Ze hebben het nog een weekje kunnen rekken maar toen vond de kleine het welletjes en kwam ter wereld. Hij doet het voortreffelijk en ontzettend goed. Heeft een heel klein beetje hulp nodig gehad bij het ademen maar dat was er al snel weer vanaf. Wat een mooi tevreden en leuk mannetje zeg. Inmiddels is ook de papa op de afdeling aangekomen en ze blijken speciaal te hebben gewacht tot mijn komst om zijn eerste bad avontuur aan te gaan.

Lucas wordt ontkoppeld van alle apparatuur (wat nog reuze meevalt voor zo’n klein mannetje) en wordt in bad gedaan. Wat vindt hij het heerlijk zeg, hij is compleet relaxed en tevreden, op een gegeven moment valt hij weer in slaap maar moet er dan ook weer uit. Ook tijdens het aankleden is hij tevreden en gaat daarna nog even lekker bij zijn papa liggen. Bij papa is hij lekker wakker en ligt heerlijk om zich heen te kijken. We worden ook nog getrakteerd op een prachtige lach van dit mooie mannetje.

Daarna gaat hij heerlijk slapen en ik ga ook, ik wens de ouders een heel fijn, gelukkig en liefdevol leven met hun prachtige zoontje. Nog even aansterken en dan heerlijk naar huis met dit mooie ventje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.