Luca prematuur geboren

Luca

Luca prematuur geboren

Van de fotograaf:

Woensdag 27 oktober mocht ik sinds lange tijd weer op pad voor Stichting Earlybirds. Wat fijn dat het weer mogelijk is! Ik ging langs bij kleine Luca, in het CWZ in Nijmegen, inmiddels 37 weekjes jong. Luca is geboren met 32 weken in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen, nadat bij mama de vliezen spontaan waren gebroken. Omdat zijn hartslag flinke dips liet zien, was het nog even erg spannend en er werd besloten dat hij via een keizersnede gehaald moest worden.

Luca is een klein sterk mannetje, gelijk vanaf het begin deed hij het erg goed. Hij mocht al gauw overgeplaatst worden naar het CWZ, maar omdat er geen plekje voor hem was, heeft hij uiteindelijk drie weken in het Radboud gelegen. Inmiddels ligt hij alweer twee weekjes in het CWZ. De overgang van een NICU naar de High Care is altijd erg wennen. Vele vragen gaan er bij de ouders door hun hoofd. Hoe zal het hier allemaal gaan? En zijn ze hier net zo lief als op de NICU? Kan mijn kindje het al wel aan? Gelukkig is er in het CWZ de mogelijkheid voor Rooming-in, dus mama is 24/7 bij kleine Luca. Ze is moe en papa verteld dat het allemaal best pittig is. Ook voor papa, want die is thuis ook nog druk bezig met de verbouwing van hun huis.

Toen ik kwam, lag Luca nog heerlijk te slapen. Papa mocht hem vandaag in bad doen. Nog erg wennen, want het was zijn tweede keer, maar hij deed het hartstikke goed! Luca genoot zichtbaar van het badje, evenals papa! Met zijn mooie grote oogjes keek hij even rond, om daarna helemaal zen in papa’s handen te liggen. Mama waste ondertussen zijn haartjes en oh wat vond Luca dit fijn! Nadat hij lekker gewassen was, was het tijd voor zijn voeding. Meestal zijn ze erg vermoeid na een badje, maar wanneer een kindje nog goed wakker is, wordt er vaak toch even geprobeerd om een voeding aan de borst of flesje te drinken.

Mama ging zitten in de stoel waarna Luca mooi aan de borst begon te drinken. Wat doet hij dat al goed! 18ml had hij uit de borst gedronken en de rest kreeg hij via de sonde, heerlijk bij mama nog op de borst. Niets fijner dan even buidelen bij mama/papa!

Kleine Luca, nog even goed blijven oefenen met drinken, dan zal het vast niet lang meer duren voor je met papa en mama mee naar huis mag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.