Loek prematuur geboren met 32 weken, weeenremmers, longrijping, CTG, VieCuri

Loek


Loek prematuur geboren met 32 weken, weeenremmers, longrijping, CTG, VieCuri

Van de ouders:

Maandag 2 oktober 2017 had ik al 2 á 3 dagen wat last van mijn buik en rug. Ik ben ’s morgens gewoon gaan werken maar uiteindelijk eerder naar huis gegaan. ‘s Middags ben ik 2 uur gaan rusten en toen ik wakker was, kwam ik erachter dat ik een vaginale bloeding had. De verloskundige is gekomen en heeft naar het hartje geluisterd. Dit klopte gelukkig nog. Ik werd naar het ziekenhuis in Venlo gestuurd voor verdere controle. De verloskundige verwachte dat het iets onschuldigs was maar in Venlo deden ze de ontdekking dat mijn baarmoederhals al flink verkort was 7mm (dit zou 15 mm moeten zijn op dit termijn van de zwangerschap) en dat ik al 1 cm ontsluiting had. In Venlo heb ik weeënremmers en het eerste longrijpingsspuitje gehad. Omdat ik nog geen 32 weken zwanger was (31 weken en 2 dagen) moest ik met de ambulance naar Maastricht.

Dinsdag begon de dag meteen spannend. ’s Morgens toen ik aan de CTG werd aangesloten brak er meteen paniek uit. De hartslag van Loek was erg laag. De verpleegkundige ging de gynaecoloog halen en voor ik het wist stond de ruimte vol met acht verpleegkundigen. Op dat moment was mijn man niet bij mij, het was vreselijk schrikken. Loek heeft deze dag meerdere malen dippen in zijn hartslag laten zien. De gynaecoloog wist niet waardoor deze dippen kwamen en zei dat wanneer het nog een keer zou gebeuren, Loek gehaald zou worden met een spoedkeizersnede. Maar vanaf dit dreigement heeft Loek dit niet meer laten zien. Ik heb deze dag en nacht aan de CTG gelegen en het tweede longrijpingsspuitje gehad.

Woensdag was een rustige dag. Loek deed het goed en ik mocht van de CTG af.

Donderdag om 8.30 uur zijn de weeënremmers gestopt. De hele dag had ik al een vervelend gevoel in mijn rug. Rond een uur of 17.00u begon het te rommelen in mijn buik. Uiteindelijk werd het weer rustig.

Op vrijdag was alles rustig tot vroeg in de avond. Toen ik gecontroleerd werd door de gynaecoloog had ik 3 cm ontsluiting en geen baarmoederhals meer, Loek was al volledig ingedaald. Toen ze om 22.00u terug kwam voor controle was het nog steeds 3 cm. Ze hebben er voor gekozen om mij alvast naar een verloskamer te brengen en mij een Betadineprik (pijnstiller) te geven om te kunnen slapen. Rond 03.00 uur werd ik wakker en had ik heftige weeën. Ik kreeg ze nauwelijks weg gepuft. Nog geen uur nadat ik wakker werd zag Loek op 7-10-2017 om 03.54 uur het levenslicht. Hij huilde meteen en hij heeft een hele tijd bij mij op de borst gelegen, voordat ze hem meenamen. Hij heeft een goede start gemaakt, het is een sterk ventje. Hij doet het super, maar we hebben nog een hele weg te gaan voordat we naar huis mogen.

Uiteindelijk zijn we na zes dagen Maastricht verhuisd naar VieCuri Venlo. Hier is Milou Briels van Stichting Earlybirds bij ons op bezoek geweest. Ze heeft een prachtige reportage gemaakt met geweldige foto’s van onze kleine, dappere strijder!

Met vriendelijk groet,
Antoon en Emmy Jeuken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.