Lisanne

Van de ouders
Ik was snel zwanger na het stoppen met de pil. Alle checks, 13 weken echo, NIPT, 20 weken echo, waren goed. Hele leuke gender reveal gehad. Ik heb al een jongen, dus een meisje was extra leuk. Gelijk die avond wisten we haar naam ook; Lisanne.

Met 29 weken kreeg ik een groei echo. Haar buikje liep achter in de groei dus werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar zagen ze inderdaad een klein buikje en ook hogere bloeddruk in de navelstreng. Dit betekende voor mij 2 keer in de week aan de ctg. Week 30 begon ik met de ctg’s, waarbij ook bleek dat mijn bloeddruk te hoog was en kreeg daarvoor medicatie. De dag daarop voelde ik haar minder krachtig bewegen, dus zijn we ‘s avonds laat nog op controle geweest. De dag erop nog 2 keer aan de ctg voor de zekerheid.

Vrijdags werd ik doorverwezen naar Zwolle. Longrijpers gekregen en zelfs tweemaal daags aan de ctg. Toen kwam maandag; week 31. De ochtend ctg gaf aan dat ze in de problemen zat, haar hartslag dipte heel erg. Op dat moment besloten ze haar te halen met een spoedkeizersnede. Dit ging heel goed, ondanks dat ze 9 weken te vroeg was en maar 1295 gram woog, liet ze gelijk zien te willen vechten. 5 dagen na haar geboorte was ze namelijk al van de Cpap ondersteuning af, en daarna ook gauw het infuus.

Na 8 dagen op de NICU mocht ze naar het ziekenhuis bij ons in de stad. Nu ik dit schrijf ben je al 7 weken oud, lig je nog in het ziekenhuis, maar weeg je al bijna 3 kilo en drink je al veel zelf uit de fles. Je hebt nog soms een dipje, en dat is het enige wat je nog hier houdt. Het zal niet lang meer duren voor je naar huis mag. Je bent onze supergirl.

Van de fotograaf
Op 16 mei stap ik het ZGT in Almelo binnen voor de reportage van Lisanne. Op de kamer tref ik naast Lisanne, papa en mama, ook haar trotse grote broer. Hij is de gehele reportage een grote hulp voor zijn kleine zusje, zo mooi om te zien. Lisanne, die vindt alles best. Ze gaat heerlijk in bad, daarna is het tijd voor de fles. Het badje heeft haar zo moe gemaakt, dat de rest van de voeding lekker via de sondevoeding gaat. Lisanne mag heerlijk bij haar papa liggen! Hopelijk mag je snel mee naar huis Lisanne, want papa, mama en je grote broer kunnen niet wachten!

Lieve groet Anouk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.