Linne

Blog_collage_Linne (2)

 

Tijdens je zwangerschap droom je ervan hoe het gaat zijn, straks op die roze wolk in je kraamweek. Je bereidt je langzaam voor op de komst van je kindje en verheugt je op het heerlijke ontspannen wat je gaat doen tijdens je verlof. Je verwacht niet dat je vliezen plotseling zullen breken met 33 weken zwangerschap en je wereld ineens op zijn kop zal staan. Dit is wat gebeurde bij de ouders van Linne.

In het Westfries Gasthuis in Hoorn maakte ik op 20 oktober een reportage van Linne en haar trotse ouders. Blij en opgelucht vertelde ze direct dat Linne de volgende dag waarschijnlijk naar huis zou mogen, maar tegelijkertijd waren de vele zorgen die ze hadden moeten doorstaan van hun gezicht te lezen. Linne is geboren met een congenitale knieluxatie, dit is een zéér zeldzame aandoening waarbij een beentje dusdanig overstrekt is dat het als het ware de verkeerde kant op buigt. Met behulp van een Pavlik-bandage wordt Linne’s beentje nu in de juiste positie gehouden, zodat alles goed kan groeien. Buiten dat lijkt Linne een zeer lief en rustig meisje te zijn dat al heel goed drinkt!

Inmiddels is Linne fijn thuis bij haar papa en mama en maken ze er alsnog een mooie kraamweek van. Met z’n drietjes opgesloten in huis volop genieten van elkaar en even geen aandacht voor de buitenwereld.

Brian, Ellen en Linne, heel erg veel geluk samen, jullie zijn een prachtig gezin!

Liefs Floortje

1 antwoord
  1. Mascha
    Mascha zegt:

    Onze dochter is in 2008 met 2 benen zo geboren, ook in Hoorn! Helemaal goed gekomen gelukkig. Gips en de pavlikbandage hebben hun werk goed gedaan.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.