Lieke

Lieke

 

De ouders:

Hoort dit bij het zwanger zijn of is er toch iets anders aan de hand?  Dit vroeg ik mezelf steeds af als ik weer eens last had van ‘een pijntje’. De laatste tijd had ik steeds vaker last van ‘pijntjes’, maar de controles wezen steeds uit dat alles goed was. Totdat ik 2 nachten op rij niet kon slapen van pijn op mijn borst. Eenmaal toch in het ziekenhuis zaten we al snel in de rollercoaster: zwangerschapsvergiftiging, pre eclampsie, infuus, katheter, longrijpingsspuiten, neonatologie. Allemaal termen waar we tot dan toe weinig tot niets van wisten. Onzekere dagen braken aan. Eén ding was duidelijk: ons kleine meisje zou niet meer lang op zich laten wachten, maar wanneer ze haar zouden halen, kon niemand ons vertellen.

Steeds kwam de boodschap: “We kunnen niet meer dan 24 uur vooruit kijken”. Ik zou in ieder geval niet meer zonder baby naar huis gaan. Wat een omschakeling… Mijn klachten rondom de pre eclampsie waren onder controle, maar ik kreeg toen te maken met spanningsklachten. Na 4 dagen kwam eindelijk het verlossende woord: Ons meisje zou met 33 weken gehaald gaan worden. Na een emotionele bevalling (onder algehele narcose) zagen we eindelijk onze kleine Lieke en wat deed ze het goed! De longrijping had zijn werk gedaan waardoor ze niet aan de beademing hoefde. Met haar 1370 gram was ze wel enorm klein, maar zo perfect en mooi.

Na 3 weken in de couveuse te hebben gelegen, mocht ze daaruit. Ze kon zich inmiddels goed op temperatuur houden en had het gewicht van 1800 gram bereikt. Vandaag hebben we te horen gekregen, dat Lieke waarschijnlijk deze week nog mee naar huis mag. De monitor is inmiddels gestopt en ze drinkt bijna al haar voedingen zelf. De laatste dagen tellen wij hardop af en hopen dat we snel thuis van haar mogen gaan genieten.

*******************

Op 29 december ben ik op bezoek geweest bij Lieke. Ik kwam binnen in een kamer versierd met een heleboel leuke kaartjes aan de muur. Ik zag een klein en dapper meisje, maar vooral ook een erg nieuwsgierig meisje. Het geluid van mijn camera was nieuw, dus ze hield mij goed in de gaten. Erg leuk om te zien. Een mooie afsluiter van het jaar.

Liefs Carola

4 antwoorden
 1. Jeanne koreman
  Jeanne koreman zegt:

  wij kennen alleen jou Conny ( mijn man leon heeft altijd voetbal gespeeld int team van je vader) en we hoorde van de geboorte van lieke via onze zoon en schoondochter kevin en Ilona ( ouders van Hidde) en we willen jullie graag feliciteren met jullie dochter en we hopen dat ze snel mee naar huis mag zodat jullie op het gemak ervan kunnen gaan genieten.

  Beantwoorden
 2. Martine
  Martine zegt:

  heel herkenbaar, ons meisje is ook met 33 weken geboren met een gewicht van 1300. Vanaf week 28 lag ik in het zh en elke dag was maar weer afwachten.

  Beantwoorden
 3. Joyce Meijer
  Joyce Meijer zegt:

  Echt heel herkenbaar. Alles gaat dan opeens zo snel. Ons meisje is met 26 weken geboren ivm HELLP. Succes met de laatste loodjes en geniet van elkaar!

  Beantwoorden
 4. Lotte
  Lotte zegt:

  Heftig, heel herkenbaar… Controles oke maar je lijf schreeuwt dat het niet gaat… Hopelijk zijn jullie heerlijk thuis en genieten jullie van julloe meisje! Veel geluk!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.