Lena en Julie prematuur geboren met 35 weken en 5 dagen, tweeling, gebroken vliezen, keizersnede

Lena en Julie

Lena en Julie prematuur geboren met 35 weken en 5 dagen, tweeling, gebroken vliezen, keizersnede
Op 2-2-2016 kregen wij de grootste shock, maar ook de grootste verrassing van ons leven te horen… Er waren niet 1, maar 2 hartjes op de echo te zien.
We waren ineens gelukkige aanstaande ouders die een tweeling mochten verwachten, en ook nog eens 2 meiden!

Er gingen allerlei gedachtes en gevoelens door ons heen maar veel tijd om erover na te denken was er niet. We moesten ons nog dezelfde middag melden in het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken en informatie. Snel werd het ons duidelijk dat het naast iets heel bijzonders, vooral iets heel gecompliceerds is om een tweeling te mogen dragen en ter wereld te mogen brengen. De kans op allerlei aandoeningen tijdens de zwangerschap is erg groot, maar de grootste angst van een tweelingzwangere is toch wel dat ze vaak veel te vroeg geboren worden.

Gelukkig verliep de zwangerschap erg ongecompliceerd en zouden we op maandag 29 augustus zelfs afspraken gaan maken voor een inleiding. Deze afspraak stond nog niet gepland of onze meisjes besloten zelf dat ze 26 augustus ter wereld gingen komen. Die vrijdagochtend om 05.00 uur braken namelijk mijn vliezen en besloten ze een uur later in het ziekenhuis dat de meisjes de beste kans zouden hebben om goed ter wereld te komen door middel van een keizersnede.

Nog een uur later zaten wij dus al met onze meisjes Lena en Julie in onze armen die met 35 weken en 5 dagen geboren waren. Wij waren hier totaal niet op voorbereid, dus toen we op de kinderafdeling te horen kregen dat ze waarschijnlijk tot de uitgerekende datum (24 september) zouden moeten blijven was de teleurstelling groot. Maar ook onzekerheid en angst komen bovendrijven.

Je wilt je kinderen uiteraard het liefst zo snel mogelijk mee naar huis nemen. Zeker aangezien ons zoontje Sep, van net 2 jaar, ook thuis rondhuppelt en er niks van snapt als mama ineens niet meer thuis is…

Het was dan ook heel prettig dat we op de kinderafdeling in een warm bad terecht kwamen met super lieve zusters, artsen, koffiedames en andere specialisten. Deze wezen ons dan ook op de mogelijkheid tot een newbornshoot door Earlybirds. We hebben ons hier direct voor aangemeld toen we de prachtige voorbeeldfoto’s zagen.

De ochtend van de shoot zelf kon niet beter verlopen. We waren met zijn vijven bij elkaar en hebben de meiden lekker een badje gegeven, terwijl de lieve fotografe prachtige foto’s stond te maken. Voor het eerst met het hele gezinnetje samen om dagelijkse dingen te doen met Sep als voortreffelijke grote broer. Dit was een hele bijzondere en fijne ervaring in het inmiddels toch lang durend traject in het ziekenhuis waar ik alleen lag met de meiden en mijn man die dagelijks met ons zoontje heen en weer reed.
Een paar dagen later kreeg ik al een paar voorbeeldfoto’s te zien. Werkelijk prachtig!! We zijn dan ook erg blij en dankbaar dat ons dit aangeboden is. We zullen hier nog vaak met een goed gevoel naar kijken.

Bedankt Yvonne en Earlybirds!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.