Júne prematuur geboren met 34 weken, Medisch Centrum Alkmaar, sonde, buidelen

Júne

Júne prematuur geboren met 34 weken, Medisch Centrum Alkmaar, sonde, buidelen

 
Op een mooie zaterdagochtend mocht ik in alle vroegte langskomen bij deze mooie dame met de net zo mooie naam: Júne. Toen ik samen met haar mama binnenkwam, was ze al helemaal wakker en liet ze zich horen om te laten weten dat ze klaar was voor de voeding. Dat is een goed teken! Júne bleek tijdens de zwangerschap niet zo hard te groeien als gehoopt en daarom werd mama met 33 weken opgenomen in het ziekenhuis. Uiteindelijk is Júne niet lang daarna geboren op 4 maart 2019, met 34 weken zwangerschap.

Maar inmiddels, bijna 3 weken na haar geboorte, laat ze dus goed weten dat ze wil groeien, want ze wil haar voeding! Papa geeft haar het flesje en ze drinkt het gulzig op. Mama wordt door alle knorrende geluidjes van de kleine dame een beetje ongerust, maar nuchtere papa weet mama gerust te stellen. Ondertussen houdt Júne mij goed in de gaten, ze volgt de camera overal met haar wijze blik, wat lief! Ondanks dat ze goed drinkt is ze na een tijdje ook wel een beetje moe, dus de rest van de voeding mag via de sonde. Dat doen Júne lekker bij papa op de blote borst. Ze graaft haar neusje helemaal in zijn huid! Van haar mama hoor ik dat ze een kleine week later naar huis mocht en alles gaat hartstikke goed.

Lieve Júne, ik hoop dat je lekker met papa en mama aan het genieten bent nu jullie weer thuis zijn. Ik vond het erg leuk om je te fotograferen.

—————-

Van de ouders:

Het gaat heel goed met Júne. Op 29 maart mocht ze, twee weken eerder dan de uitgerekende datum, met ons mee naar huis. Wat waren we blij! De mooie foto’s die Dorothée namens Stichting Earlybirds gemaakt heeft zijn een waardevolle herinnering aan deze heftige periode. We zijn jullie daar erg dankbaar voor!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.