Josey prematuur geboren met 33+ weken, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, couveuse

Josey

Josey prematuur geboren met 33+ weken, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, couveuse

 
In de 33e week werd je moeder opgenomen in het ziekenhuis met een zwangerschapsvergiftiging, haar bloeddruk was te hoog en ze had eiwitten in haar urine. Ze kreeg medicatie voor haar bloeddruk en de bedoeling was dat jij tot 37 weken bleef zitten, al gauw kwamen de dokters dat je dat niet ging redden en dat ze het van dag tot dag gingen bekijken. Dit was even schrikken maar de bloeddruk van je moeder begon toch te zakken, als het zo bleef was het goed.

17 maart rond 09.00u was je vader aan het werk en werd gebeld door je moeder dat hij naar het ziekenhuis moest komen, op de ctg scan had je laten zien dat je het niet meer zo goed ging en de dokters zouden je binnen nu en enkele dagen gaan halen met een keizersnee. Na nog een poos aan de scan werd besloten dat het verstandiger was om je gelijk te halen. Halsoverkop werd alles klaargemaakt en om 11.31u was je ineens geboren. Je was 1560 gram en 42 centimeter lang. Je huilde meteen en hoefde niet aan de beademing. Nu 10 dagen verder ben je van alle toeters en bellen af en weeg je ondertussen 1829 gram. Je verdraagt je voeding goed en bikkelt vrolijk door om uit de couveuse te komen. Vandaag kregen we te horen dat het misschien na het weekend al zo ver is! We kunnen niet wachten.

————

Marianne Duchatteau kwam vandaag foto’s maken en dat was een bijzondere ervaring, we zijn er heel erg blij mee en willen haar en stichting Earlybirds ontzettend bedanken dat dit mogelijk is!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.