Josefine prematuur geboren met 30 weken en 3 dagen, UMCG, couveuse, bloedvergiftiging, antibiotica, buidelen, sonde

Josefine

Josefine prematuur geboren met 30 weken en 3 dagen, UMCG, couveuse, bloedvergiftiging, antibiotica, buidelen, sonde

 
Van de ouders:

Met 30+3 weken schrok ik om 3.15 uur wakker met weeën die al snel van om de 10 minuten naar om de 4 minuten kwamen. Via de verloskundige met de ambulance spoedig naar het UMCG gebracht waar ik in de loop van de middag na 10 minuten persen ben bevallen van onze prachtige dochter, Josefine. Alles ging zo snel! Daar lag ze dan. Ons wondertje. Levenloos. Direct opgevangen door een heel medisch team. Weggevoerd in een couveuse, waar ze voorlopig nog wel even in blijft liggen.

Josefine is geboren met een infectie waardoor ze een bloedvergiftiging opliep. Daarnaast vanwege haar vroeggeboorte uiteraard wat complicaties. Gelukkig zagen we wel dat dankzij de antibiotica het met de dag een stukje beter ging en dat ze een heel sterk klein meisje is! Ze heeft 4 dagen zonder beademing gezeten, dat ging erg goed. Toch heeft ze nu weer een neusbrilletje met een klein beetje flow omdat ze wat te vaak dipt.

Op dit moment ligt Josefine in het ziekenhuis in Sneek. Eindelijk lekker dichtbij thuis! Niet meer op de IC maar de gewone kinderafdeling. Josefine doet het zo goed! Ze hoeft nu alleen nog maar goed te groeien zodat ze uiteindelijk mee naar huis kan!

———————–

Van de fotograaf:

Op een warme zondagochtend was ik bij Janis en Odette om hun dochtertje Josefine te fotograferen. Josefine werd met 30 weken geboren, geheel onverwachts. De laatste tijd gaat het gelukkig heel goed met Josefine en is ze zelfs van de beademing af. Toen ik aankwam had Josefine net gedronken en mocht ze buidelen. Daar viel ze al snel van in slaap en ondertussen hield ze het Earlybirds vogeltje stevig vast.

Janis en Odette, heel veel gelukkig met jullie gezinnetje en hopelijk mogen jullie Josefine snel mee naar huis nemen.

2 antwoorden
  1. Angie
    Angie zegt:

    Wat ben ik blij dat jullie deze prachtige foto’s van josefine hebben gekregen. En dat het nu weer beter met er gaat. Eindelijk steeds weer meer genieten nu.
    Dikke kus van je zus Angie

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.