Jorn, prematuur, zelfstandig ademen, MMC Veldhoven

Jorn

Jorn, prematuur, zelfstandig ademen, MMC Veldhoven

Jorn, sterk en best prima op gewicht. Alleen het zelfstandig ademen blijkt nog een beetje te intensief voor je.
Nog te vaak dipjes. Gelukkig konden ouders en Jorn vrij snel door van het MMC Veldhoven naar het ziekenhuis dichter bij huis.

Lieve Jorn, papa & mama, heel veel geluk met zijn 3tjes.

**************

Zaterdag 4 juni nadat we terug kwamen van boodschappen doen zat ons huis vol als verassing voor mijn babyshower. Wat heb ik een leuke middag gehad. Ik was toen 29 weken en 4 dagen zwanger. Mijn zwangerschap verliep volgens het boekje en ik had ook weinig klachten. Ik hield wel wat vocht vast en was moe, maar dat hoort er natuurlijk allemaal bij.

In die week had ik wel wat vage klachten boven in mijn buik. Ik dacht dat dit kwam door het eten dat dit niet goed viel. Ook had ik dan pijn aan de rechter kant van mijn zij wat doortrok naar mijn schouderbladen. Dit ging uiteindelijk ook weer weg. Na de babyshower voelde ik dezelfde pijn weer opkomen. Ook voelde ik me er niet lekker bij en hield ik niks binnen. De pijn werd zo heftig dat ik het niet meer kon vol houden. We hebben toen ’s nachts de verloskundige gebeld en die is gekomen.

Ze zag meteen dat het niet goed was. Ze heeft mijn bloeddruk op gemeten en deze was veel te hoog. Ze heeft me meteen doorverwezen naar het ziekenhuis bij ons in de buurt. Daar was snel duidelijk dat het om het HELLP syndroom ging en dat ik met spoed naar Veldhoven moest omdat ze ons niet konden helpen in ons ziekenhuis. Ik kreeg meteen een spuitje voor de longrijping voor de baby. Ik had nog niet in de gaten wat er nu allemaal aan de hand was, maar voor dat ik het wist lag ik in Veldhoven aan de monitor.

Mijn bloeduitslagen waren zo slecht dat de gynaecoloog vertelde dat de baby gehaald moest worden om mij beter te maken. Hij had het over dagen. Ze probeerde de longrijping te halen. Deze moest na 24 uur nog een keer gezet worden en weer 24 uur inwerken. Gelukkig hebben we deze kunnen halen. Die ochtend daarna waren mijn bloeduitslagen goed genoeg om een keizersnee te gaan doen.

Dinsdag 7 juni was de dag dat het ging gebeuren. Wij hebben vanaf de opname alles over ons heen laten komen. Je komt in een achtbaan terecht met veel emoties. Om 11.30 is onze zoon Jorn geboren met 30 weken zwangerschap. Nadat hij een goede start gemaakt heeft is hij opgenomen op de NICU. Jorn woog 1350 gram. Wat bijzonder om je kleine dappere mannetje in je handen te krijgen.

Wat volgde was wel een onzekere tijd. Jorn lag aan veel slangetjes. Af en toe dacht ik is dit wel allemaal echt wat wij meemaken. Gelukkig werden wij goed opgevangen op de afdelingen en werden wij goed begeleid in de weken die volgden. Jorn heeft er wel wat langer over gedaan omdat zijn longetjes het niet goed zelf wilden doen. Hier werd hij dan ook in ondersteund.

Wij zaten in de tijd dat Jorn in Veldhoven lag in het Ronald MC Donald huis. Daar zaten ook andere ouders die ook en te vroeg geboren kindje hebben gekregen. Een van die ouders hadden een fotoshoot gehad van Earlybirds. Wij hadden hier nog nooit over gehoord. Ze lieten ons prachtige foto’s zien die ze van hun gezinnetje hebben gemaakt. Ik ben toen gaan kijken op de site en heb dit ook aangevraagd. We kregen al snel bericht dat er iemand bij ons kwam.

Yvonne is op een ochtend bij Jorn op zijn kamer gekomen om met ons dit bijzondere moment vast te leggen. Het mooie is dat ze foto’s maakt van wat wij normaal doen. Verzorging, buidelen, eten geven enz. voor ons een hele mooi herinnering aan het zware moment dat Jorn in het ziekenhuis lag. Na 9 weken ziekenhuis is Jorn nu bij ons thuis en genieten wij hier enorm van. Wij willen nogmaals Earlybirds hiervoor bedanken.

5 antwoorden
 1. Mandy Oerlemans
  Mandy Oerlemans zegt:

  Ah jorn! Wat fijn jou hier tegen te komen! Vroegen ons echt af hoe het met jou zou gaan! Lekker dichter bij huis, geniet van elkaar!

  Beantwoorden
 2. Sandra Heijmans (moeder van Mayla en Jayden)
  Sandra Heijmans (moeder van Mayla en Jayden) zegt:

  Fijn om te lezen dat het goed gaat met Jorn! En wat een mooie foto’s. Wij hebben ze ook door Yvonne laten maken. Topper! Hoe gaat het nu met jullie?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.