Jesse & Sara prematuur geboren met 35 weken, tweeling, Slingeland ziekenhuis, keizersnede, cholestase, groeiachterstand

Jesse & Sara

Jesse & Sara prematuur geboren met 35 weken, tweeling, Slingeland ziekenhuis, keizersnede, cholestase, groeiachterstand

 
Van de fotograaf:

Als ik op 29 juli naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem ga, zijn Jesse en Sara precies 10 dagen oud. Ze zijn op 19 juli bij 35 weken gehaald met een keizersnede. Die ingreep was nodig omdat hun moeder Sabine zwangerschapscholestase bleek te hebben. Dat is een leveraandoening die hevige jeuk veroorzaakt bij de moeder, maar ook schadelijk kan zijn voor de baby -of baby’s in dit geval-. Ik ben dan ook benieuwd hoe het met hen gaat.

Als ik de gezinskamer binnenstap, slapen de kleintjes en zitten Wouter en Sabine aan het ontbijt. Sabine vertelt dat de jeuk gelukkig is verdwenen en dat het herstel van de keizersnede goed gaat. En ook de kleintjes doen het ontzettend goed. Zo goed, dat het waarschijnlijk hun laatste ontbijt in het ziekenhuis is. Ze mogen strakjes namelijk de kinderarts bellen voor een laatste controle. Alle reden dus om aan de slag te gaan.

Jesse en Sara zijn inmiddels wakker en laten zich onder enig protest verschonen en wegen. Jesse werd met een groeiachterstand geboren op 1824 gram. Maar die achterstand heeft hij al aardig ingehaald. Hij weegt nu 2064 gram. En ook Sara doet het super. Zij zit met 2472 gram al 42 gram boven haar geboortegewicht. Na diverse controles en wat laatste tips geeft de kinderarts inderdaad toestemming voor ontslag. Wat heerlijk als het zo goed gaat en een gezin snel naar huis mag!

Ik wens ze dan ook het allerbeste en ga lekker naar huis zodat ze in kunnen pakken. Klaar voor een mooie toekomst samen. Heel veel geluk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.