Jelle prematuur geboren met 29 weken, ontsluiting, weeenremmers, longrijping, ruggenprik, antibiotica, GBS-bacterie

Jelle

Jelle prematuur geboren met 29 weken, ontsluiting, weeenremmers, longrijping, ruggenprik, antibiotica, GBS-bacterie
Fotograaf:

Toen Jelle 2 weken oud was, mocht ik foto’s komen maken voor hem en zijn ouders. Jelle’s geboorte met 29 weken was een complete verrassing voor zijn ouders. Ondanks zijn snelle en vroege komst ging het erg goed met hem. Hij was mede hierdoor net al overgeplaatst van het AMC naar de moeder-kind afdeling op het OLVG. Ik vind het altijd heel bijzonder om zo’n mooie en ook kwetsbare periode voor de kindjes en hun ouders vast te mogen leggen. Jelle’s ouders waren zo trots en zo verliefd op hem. En wat hebben ze het verzorgen van Jelle ondanks al zijn draadjes en plakkertjes zo snel geleerd. Echt super knap! Lieve Judith, Mark en Jelle, ik wens jullie het allerbeste toe voor jullie en Jelle. Jullie zijn een prachtig gezin!

——————

Van de ouders:

Toen ik op 6 augustus met 29 weken zwangerschap ‘s-nachts buikpijn kreeg, had ik niet meteen door dat dit weeën waren. Ik was ook wat terughoudend in het bellen van de verloskundige; over harde buiken en voorweeën had ik immers wel vaker vriendinnen horen vertellen. Maar ik moet hebben aangevoeld dat er iets niet klopte, want ik heb toch gebeld en toen de verloskundige arriveerde bleek ik al 6 cm ontsluiting te hebben en eenmaal in het ziekenhuis volledige ontsluiting. Dan stap je in een film waarvan je zo graag wil doorspoelen naar het einde en zo graag wil horen dat de film goed afloopt.

Nu kunnen we gelukkig zeggen dat dit deel van de film een heel mooi ‘einde’ kent: sinds 1 oktober zijn we, na 8 weken ziekenhuis, thuis met Jelle en we maken het erg goed! We hebben ontzettend veel geluk gehad dat de weeënremmers aansloegen en de ruggenprik hielp tegen de pijn zodat de bevalling 2 dagen uitgesteld kon worden en de corticosteroïden hun werk konden doen. Geluk dat Jelle bij de geboorte al 1310 gram woog en hij ook nog eens goed groeide in de daarop volgende periode. Geluk dat Jelle meteen antibiotica kreeg omdat hij achteraf met de GBS-bacterie geïnfecteerd bleek te zijn. En geluk dat hij de ziekenhuistijd heel goed heeft doorstaan.

Heel dankbaar zijn we iedereen die ons bij heeft gestaan in deze moeilijke periode. De artsen, specialisten en verpleging, onze families, vrienden en kennissen. En ook Claudia en Earlybirds voor het maken van deze mooie foto’s waarmee we een dierbare herinnering hebben aan onze film. Onze film, met onze prachtige zoon Jelle in de hoofdrol en de best mogelijke afloop denkbaar…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.