Jari prematuur geboren met 34 weken en 2 dagen, Laurentius ziekenhuis, couveuse, gebroken vliezen, stuitligging, keizersnede

Jari


Jari prematuur geboren met 34 weken en 2 dagen, Laurentius ziekenhuis, couveuse, gebroken vliezen, stuitligging, keizersnede

Op 23 december ging ik op weg naar het Laurentius ziekenhuis, om daar een reportage te maken van Jari. Mama stond me al op te wachten bij de hoofdingang. Samen liepen we naar de kinderafdeling. Mama vertelde dat ze net een andere kamer hadden gekregen. Ze lagen eerst op de couveusesuite. Nu een hele ruime 1 persoonskaper.

Jari lag nog lekker te slapen, in een warmtebedje. En wat een ontzettende knapperd is het. Vanaf het begin heeft hij het super goed gedaan. Alleen drinkt hij z’n flesjes nog niet helemaal leeg. Dit is nog erg vermoeiend voor hem. Maar hij had eigenlijk ook nog in de buik van mama moeten zitten, dus het hoeft ook nog niet. Hij werd lekker door mama in bad gedaan, en daarna nog het flesje. Maar dit was toch te vermoeiend. Hij deed wel heel goed z’n best. Super knap na zo n badje. Na de nodige knuffels en kusjes is hij lekker weer naar bed gegaan, en wat een ontzettend mooie lach kregen we nog van hem. En je weet, kindjes die lachen, zitten lekker in hun vel.

Lieve Jari, nog even je best doen met het leegdrinken van de flesje, dan kun je snel met papa en mama mee naar huis.

———————

Mama van Jari:

Ik had net 2 dagen verlof. We waren volop aan het klussen in ons nieuwe huis. Maar ik was zo moe. Mijn moeder zei dat ik maar even naar huis moest gaan om even te rusten. En dat heb ik ook gedaan. Ik heb heerlijk geslapen.

Maar toen ik wakker werd gebeurde er iets vreemds. Mijn schoonzus is verloskundige en ik belde haar op met de mededeling dat alles nat was. Ze vroeg of het bleef vloeien, en dat deed het. Ze adviseerde mij om naar mijn eigen verloskundige te bellen. De vliezen waren gebroken. En toen verliep alles heel snel. Jari lag in stuit, en zou met een keizersnee geboren moeten worden. En papa kon en mocht gelukkig mee. Normaal moet hij niks hebben van ziekenhuisfilms en zeker geen operaties. Dan zapt hij door. Maar hier was hij toch bij. En rond 21.00 is Jari geboren. Hij doet het super goed, en zijn enorm trots en gelukkig met dit ontzettend knappe mannetje.

2 antwoorden
  1. Margreet
    Margreet zegt:

    Wat een verhaal zeg…Dit mooie knulletje kon dus niet wachten om de wereld te verkennen..Nu inderdaad elke dag sterker worden..Om dan thuis verder te groeien en bloeien.?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.