Ivy prematuur geboren met 33 weken, Amphia Breda, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, couveuse, buidelen, sonde

Ivy

Ivy prematuur geboren met 33 weken, Amphia Breda, zwangerschapsvergiftiging, keizersnede, couveuse, buidelen, sonde

 
Doe het nou maar, want dan weet je zeker of je alles mag eten en drinken als we op vakantie zijn. Zoiets moet Roel tegen Judy gezegd hebben, voordat zij naar boven ging om een zwangerschapstest te doen. Beiden hadden echter niet verwacht dat daar dan ineens twee strepen op kwamen te staan. ZWANGER… Vol ongeloof wilden ze nog een test kopen, maar dat was onmogelijk op zondag rond vijf uur. En zo vertrokken ze de volgende ochtend met z’n drietjes voor drie weken naar Bali. Het was heel bijzonder om te beseffen dat ze binnenkort papa en mama gingen worden. Dat alles nog sneller zou gaan dan verwacht, wisten Judy en Roel toen natuurlijk nog niet.

Al snel bleek dat het geen gemakkelijke zwangerschap ging worden, want met 27 weken belandde Judy in het ziekenhuis met de diagnose zwangerschapsvergiftiging. Daar is ze echt een paar dagen flink ziek geweest, maar gelukkig herstelde dat en was met medicatie alles redelijk onder controle te houden. In het Erasmus werden Roel en Judy voorbereid op de komst van een prematuur kindje. Daar hoort ook bij dat je op de neonatologie gaat kijken. En wat waren ze klein… de kindjes van 800 gram.

Gelukkig bleef alles rustig en groeide het kleine meisje dapper door in mama’s buik. Omdat ze de termijn van 32 weken had bereikt mocht Judy verhuizen van Rotterdam naar Breda en daar werden Roel en Judy op 3 april 2019 trotse ouders van de kleine Ivy. Nadat de bevalling eerst werd ingeleid, bleek het later toch te riskant voor de kleine meid en is ze met een keizersnede gehaald. Ze woog maar 1438 gram, maar papa en mama vonden haar groot in vergelijking met de kindjes in Rotterdam. En Ivy deed het goed, zonder ademondersteuning verhuist ze al snel van de couveuse naar het waterbed. En de volgende verhuizing komt eraan want Ivy groeit zo hard, dat het waterbedje binnenkort te klein gaat worden en ze naar een gewoon bedje moet.

Tijdens de shoot mag Ivy lekker in bad. En net zo als iedere keer, verbaas ik me ook deze keer weer over de vanzelfsprekendheid, waarmee de jonge ouders omgaan met alle apparatuur in het ziekenhuis. Badderen is vermoeiend en wat is dan lekkerder om even bij papa en mama te buidelen. Iedereen is aan het genieten. Ivy is een rustig en tevreden kindje. Ze laat haar stemmetje maar heel even horen en ook de ogen gaan maar kort open en dan valt ze weer heerlijk in slaap. Als ik vraag van wie ze dat relaxte heeft zeggen papa en mama, dat heeft ze echt van ons allebei. Voor de voeding met de sonde gaat Ivy terug in haar bed. Zo kan ze uitrusten van alle indrukken van vandaag en dat helpt om snel nog groter en sterker te worden. Opa en oma komen op visite en zijn verbaasd over hoe groot hun eerste kleindochter al is geworden. Ik maak de laatste foto’s en dan neem ik afscheid.

Judy, Roel en Ivy. Ik wens jullie het allerbeste en ik hoop dat jullie snel met z’n drietjes thuis verder mogen genieten. Liefs Conny

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.