Isabelle prematuur geboren met 29 weken en 3 dagen, spoedkeizersnede, WKZ Utrecht, couveuse, buidelen, sondevoeding

Isabelle


Isabelle prematuur geboren met 29 weken en 3 dagen, spoedkeizersnede, WKZ Utrecht, couveuse, buidelen, sondevoeding

Chaya en Alex hebben al twee prachtige meiden: Rosalyne (2 jaar) en Jasmijn (1 jaar). Ze besluiten nog met de meiden op vakantie te gaan, voordat hun 3e kindje wordt geboren. Dan loopt alles anders en staat hun wereld volledig op zijn kop…

Lieve Isabelle,

“Je was er veel eerder dan verwacht.
Je werd met spoed ter wereld gebracht.
Lieve, prachtige, dappere kleine held.
Welkom in ons hart en leven.
We zullen je alle liefde geven.
We zijn zo trots op jou!”
(tekst: Chaya & Alex)

Na flinke bloedingen in de placenta, wordt hun 3e dochter geboren met een super spoedkeizersnede. Chaya is op dat moment nog maar 29 weken zwanger. Hun prille prinsesje krijgt de prachtige naam: Isabelle Asmara. Voor mama, papa en dochter een pittige start. Na drie dagen moet mama naar huis en Isabelle knokt dapper door. Als ze is overgeplaatst naar de HC/MC afdeling in het WKZ in Utrecht, maken we de afspraak voor de reportage. Isabelle is die dag twee weekjes jong. Ik tref Chaya en Alex in de hal van het ziekenhuis. De ingreep om Isabelle snel en goed ter wereld te brengen, is pittig voor Chaya. Ze is herstellende en nog erg moe. Daarbij krijgt ze alle hulp en ondersteuning van Alex. Samen gaan we naar Isabelle.

Het is voor mij al even geleden dat ik zo een klein kindje heb gefotografeerd namens Earlybirds. Isabelle ligt in haar ‘glazen huisje’ heerlijk te slapen. Ach, wat is ze klein en tegelijk helemaal af! Zo mooi fijn, met heel veel prachtige donkere haartjes! Echt een Prinsesje. Als Isabelle op 21 april wordt geboren, weegt ze net iets meer dan een pak suiker: 1230 gram. Ze is 37 cm lang. Kleertjes draagt ze nog niet en zelfs de kleinste luier is nog aan de grote kant. Samen doen papa en mama de verzorging van hun meisje. Alex vindt dat enorm spannend en dat kan ik heel goed begrijpen. Isabelle is nog zo klein en teer en heeft overal nog plakkers en slangetjes om haar te ondersteunen en te monitoren. Chaya verschoont haar dochter en Alex steunt door zijn hand op het hoofdje van zijn dochter te leggen. Nu is pas goed zichtbaar hoe klein ze is. Papa’s hand past wel twee keer om haar prachtige bolletje.

Na het verschonen wordt Isabelle lekker bij mama gelegd. Huid op huid contact is zo belangrijk. Voor alle kinderen enorm belangrijk voor de hechting, troost, nabijheid bij hun ouders. Vooral voor prematuur geboren kinderen belangrijk voor hun ontwikkeling. Het duurt even voor mama en Isabelle lekker zitten en alle apparatuur weer is aangesloten. Ook krijgt Isabelle haar voeding. Nu nog via de sonde. Samen genieten Alex en Chaya van hun prachtige dochter.

Op de couveuse hangt een camera. Zo kunnen zij thuis naar hun meisje kijken. Ook de grote zussen thuis kunnen zo alvast hun zusje zien. Mee naar het ziekenhuis mogen ze niet, omdat de meisjes de waterpokken nog niet hebben gehad. Hopelijk gaat het met Isabelle zo goed, dat ze over een tijdje mee mag naar huis, want dan zijn er knuffels en kusjes in overvloed!

Lieve Chaya & Alex, heel veel geluk en liefde gewenst!

8 antwoorden
 1. Natascha
  Natascha zegt:

  Wat een mooie foto’s en prachtig geschreven. Ontroerend…
  Ik wens jullie veel geluk samen en op dit moment heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 2. Anne Friedhoff
  Anne Friedhoff zegt:

  een mooi en ontroerend verhaal.
  Daar heeft Isabelle later een mooie herinnering aan.
  Geniet van jullie kleine meid.

  Beantwoorden
 3. Marijke Schneider
  Marijke Schneider zegt:

  Een mooi ontroerend verhaal Alex en Chaya ik wens jullie heel veel geluk met jullie rijkdom.💝💕💕💕💕💕💕💕

  Beantwoorden
 4. Timber
  Timber zegt:

  Lieve Chaya en Alex, prachtig verhaal om terug te kijken. En mooie foto’s, Wij wensen jullie samen een hope vole toekomst met veell liefde 🙏😍

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.