Ian & Owen prematuur geboren na 33 weken en 3 dagen, sondevoeding, borstvoeding, JKZ

Ian & Owen

Ian & Owen prematuur geboren na 33 weken en 3 dagen, sondevoeding, borstvoeding, JKZ
Op een vroege zaterdagochtend was ik te gast bij Ian & Owen in het JKZ in Den Haag. Deze kleine mannetjes werden met 33+3 weken te wereld gebracht via een keizersnede in het ziekenhuis van Leiden. Gelukkig ging het al heel snel goed genoeg om te verhuizen naar Den Haag.

Ik kom precies op het juiste moment binnenlopen, Ian is vandaag als eerste aan de beurt voor een schone luier en een lekkere schone romper. Ik zie hem zichtbaar genieten van het contact wat hij heeft met zijn moeder tijdens het verschonen. Daarna wordt hij aangesloten op de sondevoeding. Het drinken aan de borst kost de mannetjes nog te veel energie op dit moment. Wanneer de zuster bezig is met de voeding van Ian, is het tijd voor Owen. Hij mag vandaag in bad.

Ik zie Owen voor mijn camera tot rust komen, het warme water en de zachte stem van zijn mamma doen hem goed. Terwijl mamma hem voorzichtig wast krijg ik zelfs nog een grote gaap te zien. Wanneer ook Owen na het bad is aangekleed en aangesloten is op de sondevoeding mogen beide jongens nog even heerlijk bij mamma kroelen. Ik vind het elke keer zo vertederend om te zien hoe kwetsbaar en klein de kindjes eigenlijk zijn die ik fotografeer. Telkens ben ik weer dankbaar dat ik dit mag vastleggen.

Ik wens Lorraine, Ian en Owen heel veel kracht toe. Dat jullie maar snel naar huis mogen!
Liefs, Sascha

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.