Hugo prematuur geboren met 33 weken en 4 dagen, gebroken vliezen, stuitligging, couveuse, sonde, buidelen

Hugo

Hugo prematuur geboren met 33 weken en 4 dagen, gebroken vliezen, stuitligging, couveuse, sonde, buidelen

 
Van de ouders:

Toen bij 31 weken en vijf dagen de vliezen gebroken bleken te zijn, dachten we wel even “nee hè, niet weer”. Want bij de geboorte van onze inmiddels 6-jarige dochter waren de vliezen ook vroegtijdig gebroken, gevolgd door een premature geboorte op exact 33 weken. Aan de andere kant wisten we daardoor wel dat alles goed zou komen en wat we kunnen verwachten. Uiteindelijk heeft mama nog twee weken in het ziekenhuis gelegen tot de weeën begonnen en onze zoon ter wereld kwam bij 33 weken en 4 dagen. Met 2465 gram geen hele kleine jongen, die als verrassing in stuit bleek te liggen.

“Ja, en daar was ik dan. Ik ben Hugo en was volgens mijn grote zus gewoon nieuwsgierig naar de buitenwereld. Bij mijn geboorte liet ik gelijk goed van me horen, wat volgens de zusters goed was. Vervolgens heb ik een paar dagen in een couveuse gelegen, inclusief een blauwe lamp die ik erg vervelend vond. Maar daarna mocht ik wel lekker in een wiegje liggen, lekker slapen. Of lekker knuffelen met mijn ouders of mijn zus. Drinken gaat steeds beter, alleen als ik te moe ben krijg ik de voeding via de sonde. Maar ik groei goed en ben nu ruim 3 weken oud, de dokter zegt dat ik misschien snel naar huis mag. Nog even zorgen dat ik echt alles drink en de sonde niet meer nodig heb.“

Voor ons als ouders was het aanbod van Stichting Earlybirds een leuke afwisseling in de dagelijkse verzorging van Hugo. Het contact met Irene was heel prettig en dat zie je op de foto’s. Een geweldig souvenir voor deze mooie maar soms ook moeilijke tijd. Dank!

—————–

Van de fotograaf:

Ik mocht dit lieve gezin ontmoeten in Gouda. Hugo lag heerlijk te slapen en werd langzaam aan wakker. Hij mocht lekker in bad en daarna kreeg hij zijn flesje. Dit had hij helemaal zelf opgedronken! Na het flesje mocht hij lekker bij zijn moeder buidelen. Zijn grote zus had het idee om gezellig met zijn vieren op bed te gaan liggen. Hugo kon rekenen op liefdevolle blikken en rustgevende handen op zijn rug.

Wat een heerlijk ontspannen, warm gezin. Het was gezellig en ontspannen en ik wens jullie alle goeds. Hopelijk zijn jullie snel met zijn viertjes weer thuis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.