Hilde

Hilde 14-02-2014

Vrijdag 14 februari ging ik voor mijn eerste Earlybirds shoot op weg naar Hilde in het Jeroen Bosch ziekenhuis te Den Bosch. Met lichte gezonde spanning kwam ik aan bij het ziekenhuis en ging op zoek naar de couveuseafdeling. Aan het einde van de wandelgang stond de papa van Hilde en ook mama kwam uit de spreekkamer. Ik werd hartelijk door hen ontvangen en samen liepen we naar Hilde.

Hilde is geboren met 29 weken en woog bij de geboorte 1335 gram. Tijdens de reportage is Hilde 3 weekjes jong. Bij aankomst ligt ze heerlijk te slapen op haar buikje. Wat een prachtig, gaaf meisje is Hilde met mooie haartjes en inimini handjes en voetjes. Ze is enorm sterk en groeit erg goed. Papa en mama hadden vooraf afgesproken dat Hilde zou buidelen bij papa. Mama heeft Hilde uit de couveuse gehaald en bij papa op zijn borst gelegd. Ze vond het allemaal prima en ging lekker liggen bij papa. We hebben allerlei foto’s gemaakt en ook nog een foto met zn drietjes. Om 13.00 uur was het tijd voor de voeding van Hilde. Ze was bekaf van alle inspanningen dus was het tijd om naar huis te gaan.

Lieve Hilde, je bent een sterke meid, ik hoop dat je snel groot genoeg bent om samen met je papa en mama en grote broer naar huis te kunnen.

 

Liefs Chantal van de Sande

 

De ouders van Hilde hebben ook een stukje geschreven:

Ons zoontje Jilmar is in augustus 2012 met 39+5 gewoon op tijd geboren. We hebben 5 jaar moeten wachten op de zwangerschap van hem. Na jaren in de medische molen is het uiteindelijk via ICSI gelukt.

We waren dus in de veronderstelling dat ik niet gewoon zwanger kon raken. Groot was dan ook onze verbazing toen in de zomer van 2013 bleek dat ik spontaan zwanger was. De zwangerschap verliep net als bij Jilmar erg voorspoedig. Wel vond ik het deze keer wat zwaarder.

Vrijdag 24 januari 00.30 uur werd ik midden in de nacht wakker met lichte buikpijn en harde buiken. 01.30 uur toch maar de verloskundige gebeld die me gerust probeerde te stellen. 01.45 uur had ik ineens helderrood bloedverlies. De verloskundige was er binnen 10 minuten. Ik bleek tot onze grote verbazing al volledige ontsluiting te hebben. Ze gaf aan dat we ons klaar moesten maken omdat ik zeer snel zou bevallen. Ze konden me nog met een ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis brengen. Een ziekenhuis verderop met een neonatogie afdeling durfden ze niet meer aan, daarvoor was ik al te ver heen. 02.30 uur was ik in het ziekenhuis en om 03.00 uur waren we opnieuw ouders van onze dochter Hilde. Ze woog 1335 gram.

Ondanks de enorm snelle bevalling en de termijn van nog maar 29 weken doet Hilde het vanaf de start enorm goed. De eerste week vond ik erg spannend want de kans dat er tegenslag komt is dan het grootst. Hilde is nu bijna 4 weken en ik krijg steeds meer vertrouwen in een goede afloop. Iedereen in het ziekenhuis noemt haar een pittig dametje waar we vast nog veel mee gaan beleven.

Direct na haar geboorte werd ik door meerdere mensen gewezen op earlybirds fotografie. Na een week durfde ik het aan om ons aan te melden. Afgelopen vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, kwam Chantal bij ons voor de reportage. Een Valentijnsdag die ik nooit zal vergeten. Ik heb Hilde verzorgt en mijn man heeft met haar gebuideld terwijl Chantal ondertussen de foto’s nam. Tussendoor hebben we ons verhaal verteld. We zijn erg benieuwd naar het resultaat! Fijn om echt mooie foto’s te hebben van deze hectische periode waarin je geleefd wordt, zorgen hebt en niet echt aan genieten toe komt.

Bedankt earlybirds en speciaal Chantal! We komen bij je terug over een paar maanden voor een gewone gezinsreportage van ons vieren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.