Hazel

Maandag 29 september dacht ik blaasontsteking te hebben ik was toen 26+2 zwanger. Ik moest naar ziekenhuis komen voor onderzoeken. Eenmaal aangekomen in het Sint Anna ziekenhuis. Zei de gynaecoloog ik ga onderzoeken doen, eerst even kijken naar de baarmoedermond. Ineens sloeg te sfeer om. De gynaecoloog zei ik ga het MMC ziekenhuis bellen, je hebt 6 a 7 cm ontsluiting en je zult binnen 48 uur bevallen.

Ik was verbaasd want ik had nergens last van. Ik werd met spoed in de ambulance vervoerd naar het MMC in Veldhoven. In de tussentijd had ik al 1 keer longrijping medicatie gekregen. Eenmaal daar gekomen gebeurde er zoveel ik kreeg weeën remmers. De gynaecoloog voelde en zei inderdaad 7 cm ontsluiting. Ik geloofde er nog niks van. In de loop van de dag kwam er nog een gynaecoloog die maakt een echo. Deze was te rustig voor mijn gevoel. Want er was al de hele ochtend drukte om me heen. Ze zei ik laat nog even een gynaecoloog kijken. De 2e gynaecoloog keek en na een echo en inwendig onderzoek zeiden ze je hebt geen 7 cm ontsluiting maar 1cm je baarmoedermond is wel verkort. Ik mocht  een de loop van de middag naar een gewone kamer. Ik moest  wel in het ziekenhuis blijven en kreeg bedrust voorgeschreven. De dag erna kreeg ik nog een keer longrijping en weeënremmers. In de loop van de week werden er veel ctg’s gemaakt maar het ging nog steeds goed.

Zaterdag 3 september hadden ze het erover dat ik nog 1 week moest blijven en daarna huis mocht. Ik was inmiddels 27 weken zwanger. Ik was blij want het ging goed ik had nog steeds maar 1 cm ontsluiting. Ik kreeg in de loop van de zaterdag buikpijn ik had veel last van de darmen. ‘s Avonds werd er toch besloten nog een ctg te maken. Na 4 uur nog geen goede ctg. Er werd een echo gemaakt daar zag alles er goed uit. Ik werd anders neergelegd en er werd nog een ctg gemaakt. Na 1 uur kwamen de artsen ze zeiden de ctg is goed. Ik zei tegen ze  het is niet goed was, ik voelde dat het niet goed was. Er werd besloten dat ze gehaald ging worden in de loop van de nacht of ochtend. Maar ineens ging het snel en lag binnen half uurtje in de ok.

Zondag 4 september om 00:40 uur werd dochter Hazel geboren 27 weken en 1 dag, ze woog 830 gram. Ons meisje was geboren en ze liet meteen zien dat ze een vechter was ze wilde het infuus eruit halen. Vanaf haar geboorte horen wij dat ze is vechtertje is. Ze doet het zo goed en heeft  de hele verpleging om gekocht met  haar lieve/pittige karakter. Ze heeft een enorme wilskracht  en gelukkig heeft ze zo’n grote stappen gemaakt de afgelopen weken.

Ik had al heel snel na de geboorte van Hazel de Stichting Earlybirds gemaild.
Dinsdag 18 oktober  was het eindelijk zover Mieke kwam bij ons op bezoek, dit voelde als een warm bad voor ons. Ons meisje Hazel was inmiddels  al 33+3 weken oud en woog al 1500 gram. Mieke maakte foto’s van ons gezinnetje een ervaring wat zo mooi was, en vooral een herinnering aan de periode waar we nu inzitten.

Dankjewel Mieke je bent een topper.

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.