Hayley prematuur geboren met 28 weken, Tjongerschans, sonde, badderen

Hayley

Hayley prematuur geboren met 28 weken, Tjongerschans, sonde, badderen

 
Zaterdagmorgen, 18 januari. Het zonnetje schijnt, ik ben onderweg naar De Tjongerschans te Heerenveen. Ik parkeer de auto vlakbij de ingang, pak mijn spullen en ontmoet in de hal Syringa, de mama van Hayley. Samen pakken we de lift naar de couveuse- en kinderafdeling en gaan de heerlijk verwarmde kamer van mama en Hayley binnen. Daar zit papa Jordy al verliefd naar zijn slapende dochtertje te kijken, zijn hand op haar hoofdje. Dochtertje Hayley is vandaag 8 weekjes oud en ze doet het goed zie ik op het whiteboard. In 10 dagen tijd van 1548 gram naar 1926, wow, wat een kanjer is deze kleine meid!

Haar start op 23 november 2019 was onverwacht en heftig. Er volgde een spannende en indrukwekkende tijd voor deze jonge papa en mama in Groningen. Daarna volgde een verblijf in Leeuwarden en nu dus in Heerenveen. Maar inmiddels wordt er al gesproken over naar huis gaan begrijp ik van een hele blijde mama.

Van te voren hebben de mama van Hayley en ik al even contact gehad. In overleg met de verpleging mag Hayley vandaag weer in badje. Wat ze heerlijk vindt! Haar kleine lichaampje zie je gewoon ontspannen! Zorgzaam wordt Hayley weer afgedroogd en haar zorgvuldig uitgekozen kleertjes worden weer aangedaan. Ze krijgt honger! Lekker rozig tegen mama aan drinkt ze zelf uit de borst. Dit betekent dat haar sonde er ook snel uit mag, wéér een grote stap voorwaarts.

Met haar buikje vol en moe van alle inspanningen valt de kleine meid tegen papa zijn borst aan in slaap. Even een heerlijk genietmomentje van dit jonge gezinnetje, wat bezegeld wordt met een lief glimlachje van Hayley, dankbaar ontvangen door een stralende papa en mama.

Beste Jordy, Syringa en Hayley, vandaag gehoord dat jullie heerlijk met z’n drietjes thuis zijn en dat de sonde eruit is, wát een fijn bericht! Ik wens jullie heel veel liefde, gezondheid en geluk met elkaar!

Lieve groet,
Alette Holman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.