Hamza prematuur geboren met 26 weken en 5 dagen, LUMC, Sofia Kinderziekenhuis, CPAP, sondevoeding, antibiotica, blauwe lamp, Juliana Kinderziekenhuis, couveuse

Hamza

Hamza prematuur geboren met 26 weken en 5 dagen, LUMC, Sofia Kinderziekenhuis, CPAP, sondevoeding, antibiotica, blauwe lamp, Juliana Kinderziekenhuis, couveuse
Ouders:

Op 14 december 2016 braken mijn vliezen en ben ik met de ambulance naar het Leids Universitair Medisch Centrum vervoerd. Vier dagen later, op 18 december 2016 kreeg ik ineens weeen. In Leiden was echter geen plek op de Neonatologie afdeling, dus ik werd met spoed met de ambulance naar het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht. Met 26 weken en 5 dagen is onze zoon Hamza geboren. Hij woog toen 1058 gram en was 35 cm lang.

Na de geboorte kon onze zoon zelfstandig ademhalen, maar kreeg toch wat ondersteuning via de C-pap. Daarnaast had hij een sonde, een infuus en kreeg hij antibiotica. Een paar dagen na de geboorte moest hij onder de blauwe lamp in verband met het bilirubine gehalte en kreeg hij zuurstof toegediend via een neusbril. Het infuus en de antibiotica waren toen niet meer nodig.

Op 12 januari 2017 zijn wij overgeplaatst naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Begin februari 2017 mocht Hamza uit de couveuse in een warmtebedje, maar sinds 7 februari 2017 ligt hij in een wiegje. Hij doet het enorm goed, groeit goed en drinkt al goed uit de fles/borst. We hopen dat hij snel met ons mee naar huis mag!

——————–

Fotograaf:

Op 28 januari 2017 mocht ik weer op reportage naar het JKZ in Den Haag. Een lief, klein jochie lag daar lekker te slapen in de couveuse. Papa en mama waren al bezig om hem wakker te maken, zodat ze mooie foto’s van hem konden laten maken.

Hamza is lekker in bad geweest en mocht daarna heerlijk buidelen bij papa, terwijl mama ervoor zorgde dat Hamza zijn voeding via de sonde kreeg.

Lieve Nikolett en Issam, hopelijk komt Hamza snel thuis! Ik wens jullie heel veel geluk en liefde toe met z’n drietjes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.