Gijs prematuur geboren met 24 weken en 3 dagen, WKZ, weeenremmers, longrijping

Gijs

Gijs prematuur geboren met 24 weken en 3 dagen, WKZ, weeenremmers, longrijping
Daar ben je al!
Onze stoere en sterke Gijs is geboren na een zwangerschap van 24 weken en 3 dagen. Een heel groot maar ook heel klein lief wondertje!

Al weken had ik last van regelmatig en veel bloedverlies en de dag na kerst werd ik opgenomen in het Meander Ziekenhuis in Amersfoort. Ik was toen precies 22 weken zwanger. De placenta lag erg laag en was waarschijnlijk de veroorzaker van de bloedingen. Bedrust was noodzakelijk.

Bij 23.5 kreeg ik last van harde buiken en waren er een paar andere signalen die erop wezen dat de bevalling was ingezet. Overleg met het WKZ resulteerde in een overplaatsing en nog geen paar uur later lag ik daar aan de weeënremmers en kreeg ik longrijpingsprikken. Wat een spanning en emotie. Al die tijd bleef ik veel praten tegen m’n kleine jongen in m’n buik. ‘Blijf maar rustig zitten liefje, jouw tijd komt nog wel. Groei maar lekker veilig verder in mama’s buik.’ En dat deed hij ook… voor even. Op donderdag (24.2) kon de boel nog even geremd worden, maar op vrijdag werden de harde buiken en krampen steeds heftiger. De hele bevalling is raar. Je bent er niet klaar voor, wil het eigenlijk nog niet, het is te vroeg!! En toch gebeurt het en moet je door. Bij 3cm ontsluiting ben ik naar de verloskamer gereden en toen ging het snel.. Erg snel! De kinderarts was op het nippertje op tijd, Gijs was geboren! Ons Gijsje Eigenwijsje die veel vroeger kwam dan verwacht en zooooo ontzettend klein is! Hij spartelde met z’n armpjes en beentjes, maakte lief aandoenlijk geluid, kreeg een mutjes op z’n blonde kleine koppie en werd snel meegenomen. Ik zag het allemaal gebeuren.. Papa ging snel mee en kwam gelukkig ook snel weer terug met positief verslag en een filmpje. We zijn papa en mama!! Het is zo onwerkelijk maar wow.. Het is toch echt waar!

Gijs is vanaf het begin af aan een dapper lief klein ventje. Hij woog 700 gram maar liet direct van zich horen. De eerste drie dagen lag hij aan de Bipap, heel knap van ‘m. Daarna werd hij toch te moe en moest hij aan de beademing. We waren er op voorbereid en toch is het niet leuk om je kleintje zo te zien. Niet leuk!? Het is verschrikkelijk!!

Al bijna 7 weken oud is hij nu en ik zou 31 weken zwanger zijn. Hij is verdubbeld in z’n gewicht en weegt 1430 gram! Gijs vecht door, is stoer en pittig. Hij heeft het niet van vreemden.. Maar o wat is het zwaar. Gijs is nu ruim twee weken van de beademing af en ligt weer aan de Bipap. Dit pakt hij gelukkig veel beter op dan verwacht gezien zijn longbeeld, maar we hebben nog een lange lange weg te gaan. Konden we maar in een glazen bol kijken..

Het voelt tegen de natuur om je kindje in het ziekenhuis achter te laten, je kind niet op te pakken en vast te houden wanneer je dat zelf wilt en denkt dat het nodig is. Met pijn in ons hart.. maar we weten dat het goed is. Wij kunnen hem deze zorg niet bieden. Wel kunnen we er voor hem zijn en heel veel liefde geven.. En gelukkig kunnen we sinds drie weken steeds vaker met hem buidelen, we vinden het allemaal héérlijk!! De fotoshoot was echt een cadeautje en we zijn jullie en Tineke enorm dankbaar. Zijn eerste lachje is prachtig vastgelegd, ons hart maakt een sprongetje.

Lieve kleine Gijs, je bent zo ontzettend welkom. We zijn dankbaar en enorm trots op je, met heel ons hart houden we van jou!! Kusjes van jouw papa en mama.

Marten en Anne-Liet

10 antwoorden
 1. Evert
  Evert zegt:

  Opa is zo trots op zijn drie kanjers die in liefde en harmonie vechten om verder te mogen gaan. Allemaal zo dierbaar, zo mooi, zo aanhankelijk, een drieeenheid verbonden voor het leven. Ik geniet elke dag van de verhalen en foto’s die tot mij komen, dat maakt veel goed aangezien ik door mijn ontstekings gevaar Gijs nog niet mee heb mogen maken. Met veel liefde, tot snel.

  Beantwoorden
 2. Trufy
  Trufy zegt:

  Kreeg van je moeder de fotoshoot doorgestuurd.
  Wat een mooi en lief ventje is Gijs en wat doen jullie het goed met zijn drietjes. Ik neem mijn petje voor jullie af. Groetjes en liefs Trudy

  Beantwoorden
 3. Henk en Lieneke
  Henk en Lieneke zegt:

  Wat een mooi verhaal en mooie foto’s! Gijs treft het met zulke lieve ouders! We denken veel aan jullie. Een dikke knuffel.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.